Konneveden työpaja

Konneveden kunnan sosiaalipalvelut on tukenasi erilaisissa elämäntilanteissa.

Mitä ja kenelle? 

Työpaja on Konneveden kunnan järjestämää työtoimintaa. Meidät löydät osoitteesta Kauppatie 42, Konnevesi. Toimimme Konneveden toimintakeskuksen kanssa samoissa tiloissa. 

Voit tulla työpajalle kuntouttavaan työtoimintaan, palkkatuettuun työhön, työharjoitteluun, työkokeiluun, oppisopimuskoulutukseen tai työelämävalmennukseen. 

Toiminta on suunnattu pitkään työttömänä olleille, mutta rajaus ei ole ehdoton. Työpajalla saat yksilöllistä valmennusta kun etsit väylää työllistyä tai koulutusmahdollisuuksia. Pajalla pääset harjoittelemaan uusia työtehtäviä tai voit parantaa osaamistasi jo olemassa olevissa taidoissa. Työpaja voi tukea sinua myös arjen elämänhallinnassa.

Pajajakso kuntouttavassa työtoiminnassa voi kestää 3 – 24 kuukautta. Työkokeilu sekä työssä oppimisen pituudet sovitaan tapauskohtaisesti. Asiakkaan tavoitteiden mukaan jaksoja voi olla useampi peräkkäin. Pajalle ohjaudutaan tavallisimmin sosiaalitoimen tai muun tahon lähettämänä. Jos olet kiinnostunut pajatoiminnasta voit ottaa myös itse yhteyttä sosiaalitoimeen tai työpajaan. 

Osaamistodistus ja näyttötutkinnot 

Työpajalla on neljä tunnistettua oppimisympäristöä: Puuverstas, Pajakirppis, Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto ja ammatilliseen koulutukseen valmentava VALMA-koulutus. Oppimisympäristöissä suoritettu osaamistodistus voidaan lukea hyväksi ammatillisissa perusopinnoissa. Myös näyttötutkinnon suorittaminen onnistuu työpajalla.

Puuverstas

Puuverstaalla valmistamme pienimuotoisia puutöitä, joita myydään Pajakirppiksellä. Valikoimaamme kuuluvat esimerkiksi postilaatikkotelineet, roskakatokset, kasvihuoneet, leikkuulaudat sekä linnun- ja lepakonpöntöt. Entisöimme asiakkaiden puisia huonekaluja ja muita tuotteita tilauksesta. Kunnostamme myytäväksi lahjoituksina saatuja tavaroita kuten tuoleja, naulakoita, kynttilänjalkoja jne. Emme tee verhoiluja. Otamme mielellämme vastaan uusiokäyttöön sopivaa puumateriaalia. 

Kädentaitopaja

Käsillä tehden sinulla on mahdollisuus harjoitella uusia tekniikoita. Niitä voivat olla esimerkiksi pintakäsittely, kudonta, neulominen, ompelu, mosaiikkityöt, kankaanpainanta jne. Teemme pienimuotoisia tuotteita myytäväksi, kuten ekokasseja, villasukkia ja lahjatavaraa. Käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätettäväksi sopivaa materiaalia. 

Ulkotyöryhmä

Kiinteistönhoitoryhmässä teemme metsien raivauksia ja hoidamme piha-alueita asiakastöinä. Piha-alueiden hoitoon voi sisältyä esimerkiksi nurmikon leikkuuta ja pensaiden tai vesakoiden siistimistä. Talvella autamme esimerkiksi lumitöissä ja polttopuiden teossa. Ryhmämme voi tehdä myös polkupyörähuoltoja. Teemme yhteistyötä kunnan teknisten palveluiden ja KVA:n kanssa. 

Kehystyspalvelu

Kirpputorin yhteydessä toimii kehystyspalvelu, missä voit harjoitella taulujen kehystyksen perusteita. Asiakastyönä kehystettävät työt ovat pääasiassa tauluja ja peilejä.   

3D-mallinnus

Työpajalla on mahdollisuus harjoitella kolmiulotteisen tuotteen suunnittelua, 3D-mallintamista, 3D-tulostamista ja kuvankäsittelyä. 

Arjen taidot

Työpajan ruokaryhmässä voit harjoitella tai syventää ruuanlaittoon liittyviä taitoja. Tietokonetaidoissa voit harjoitella perusteita tai kohentaa omia taitojasi.

Työhyvinvointi

Pajajakson aikana teemme retkiä maakuntaan. Retkillä tutustumme muihin maakunnan työpajoihin ja käymme osallistujien kiinnostuksen mukaan museoissa, näyttelyissä ja kirpputoreilla. Yhdistämme retkiin myös luontoliikuntaa. Työpajalla pidämme toimintapäiviä.  Ohjelma pohjaa pajajaksolla olevien asiakkaiden mieltymyksiin. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi maalausta, musiikin kuuntelua, soittoa, käsitöitä, kuntosali käyntejä ja vesijumppaa. 

Työterveys

Pajajakson alussa varaamme jokaiselle asiakkaalle ajan perusterveystarkastukseen. Terveydenhoitajan tekemä tarkastus on maksuton. Asiakkailla on lisäksi mahdollisuus keskustella omasta tilanteestaan noin kerran kuukaudessa pajalle jalkautuvien sosiaali- ja terveydenhoitopalvelujen asiantuntijoiden kanssa.

Työpaja on Facebookissa