Hätätilanteet ja päivystys

Päivystyksessä annetaan hätäensiavun lisäksi kiireellistä hoitoa sitä tarvitseville potilaille, joilla ei kuitenkaan ole välitöntä hengenvaaraa.

Katso Milloin päivystykseen?-sivulta yleisimmät oireet, jotka vaativat päivystyshoitoa. Suun ja hampaiden kiireellisissä vaivoissa ole yhteydessä hammaslääkäripäivystykseen.

Soita aina ennen päivystykseen saapumista päivystyksen numeroon, josta saat puhelimitse arvion hoidon tarpeesta sekä tilanteesi mukaisia neuvoja ja toimintaohjeita.

Sosiaalipalvelut

Konneveden kunnan sosiaalipalvelut on tukenasi erilaisissa elämäntilanteissa.

Lapsiperheissä tuki voi olla tarpeen kasvatusasioissa tai vanhempien erotessa.

Aikuisille suunnatuista sosiaalipalveluista voit saada apua esimerkiksi taloudellisiin tai mieltä koetteleviin ongelmiin. Sosiaalipalvelut on mukana myös työllistämässä konnevetisiä.

Vammaisille sosiaalipalvelu voi tarkoittaa esimerkiksi kuljetuksen järjestämistä kouluun tai esteetöntä asumista omassa kodissa tai asumispalveluissa.

Vanhuksille suunnattuja sosiaalipalveluja ovat esimerkiksi muistihoitajan tai seniorineuvolan vastaanotto. Kotihoito aloitetaan usein erilaisilla tukipalveluilla, kuten ateriapalvelulla. Tukea lisätään tarpeen mukaan aina laitoshoitoon asti.

Myös mielenterveyspalvelut ja omaishoidon tuki on osa sosiaalipalvelua.

Terveyspalvelut

Konneveden terveyspalvelut tuottaa Keski-Suomen seututerveyskeskus.

Konneveden terveysasema on avoinna arkisin ma-to klo 8-16 ja pe 8-15. Terveysaseman puhelinnumero on 014 269 0300.  Ajanvaraus toimii terveysaseman aukioloaikoina. Terveysaseman osoite on Maijankuja 2, Konnevesi.

Keski-Suomen hyvinvointialue

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen noin 275 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista.

Tehtävät siirtyvät hyvinvointialueelle Keski-Suomen kunnilta ja kuntayhtymiltä. Niihin käytettävä rahoitus on vuodessa noin miljardi euroa.