Kunnanvaltuusto

Kunnan toiminnasta, taloudesta ja tulevaisuuden suuntaviivoista päättää kunnanvaltuusto. Konneveden valtuustossa on 17 jäsentä.

Konneveden kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimii Maritta Puttonen ja varapuheenjohtajina Mauri Hänninen sekä Pekka Karhunen. Sihteerinä toimii kunnansihteeri. Valtuuston kokouspöytäkirjoja voit käydä lukemassa täältä

Valtuusto linjaa nuijankopautuksillaan, millaista Konnevedellä on asua ja elää. Se päättää esimerkiksi uuden koulun tai katuvaloverkoston rakentamisesta, kunnallisveron suuruudesta tai uuden asuinalueen kaavoittamisesta. Valtuusto hyväksyy kunnan talousarvion ja tilinpäätöksen ja päättää johtavien toimihenkilöiden valinnasta. Valtuusto vaikuttaa siihen, mitä palvelut maksavat tai tuetaanko esimerkiksi junioriurheilua ilmaisilla salivuoroilla. 

Valtuuston päätökset heijastuvat elinkeinoelämään. Valtuusto päättää esimerkiksi teollisuusalueen kaavoittamisesta ja voi taata yrityksille lainoja, ellei kunnan talous siitä vaarannu. 

Valtuusto hyväksyy kuntastrategian, jossa Konneveden kunnan päämääriä linjataan vuosien päähän. Sen tehtäviin kuuluu myös edistää konnevetisten mahdollisuuksia osallistua suoraan kunnan toimintaan ja päätöksentekoon.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus vaikuttaa myös valtuustotyöskentelyyn. Kunnan tuleva rooli painottuu vahvasti varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen, teknisen infran rakentamiseen sekä alueen elinvoimaisuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseen. 

Kuntalaisena voit tuoda oman äänesi kuuluville olemalla valtuutettuihin suoraan yhteydessä.

Voit tehdä myös kirjallisen kuntalaisaloitteen joko yksin tai yhdessä muiden asukkaiden kanssa. Mikäli aloitteen takana on kaksi prosenttia konnevetisistä, valtuuston on otettava aloite käsittelyyn.

Valtuuston päätökseen tyytymätön voi valittaa hallinto-oikeuteen. Kunnallisvalituksen voi tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai muuten asianomainen.

Kunnanvaltuuston seuraavan kokouksen livestream:

Kunnanvaltuuston aikaisempien kokousten kokoustallenteet löydät kokousarkistosta.

Kunnanvaltuuston jäsenet

NimiAsemaPuolue
Eeva KorhonenJäsenSDP
Esa VihtonenJäsenSDP
Sanna SiekkinenJäsenSDP
Aki HytönenJäsenPS
Matti HytöläJäsenKOK
Terhi MinkkinenJäsenKOK
Maritta Puttonen (pj)JäsenKESK
Hannu KorhonenJäsenKESK
Sanna LiimatainenJäsenKESK
Simo VäisänenJäsenKESK
Sanna HintikkaJäsenKESK
Matti KakkoJäsenKESK
Harri VainioJäsenKESK
Pekka Karhunen (2. vpj)JäsenKESK
Maarit KauppinenJäsenKESK
Miia MinkkinenJäsenVAS
Mauri Hänninen (1. vpj)JäsenKD