Vaakuna ja logot

                               

Konneveden vaakunassa on punaisella pohjalla hopeiset kahden käden tukkisakset. Vaakunan suunnitteli Gustav von Numers vuonna 1964. Heraldiikassa itseoppinut taiteilija suunnitteli kaikkiaan 150 kunnan vaakunat.

Tukkisakset liittyvät kunnan uittoperinteeseen. Viimeiset tukit uitettiin Siikakoskesta vuonna 1966. Metsätalous ja puutuoteteollisuus ovat tänäkin päivänä tärkeä osa Konneveden elinkeinoa.

Konneveden satavuotisjuhlaa varten suunnitellussa logossa yhdistyvät juhlallisen sininen ja kultainen väri. Konnevesi 100 -logosta löytyy myös kunnan varsinaisista logosta tuttu metsien ja vesien teema, joka koristaa 100-vuotissinettiä kullanhohtoisena. Tekstin yläpuolella oleva i-kirjaimen piste kuvastaa vesipisaraa, joka koostuu metsien ja vesien pitäjän teeman mukaisesti kahdesta puunlehdestä. Logosta on olemassa kaksi versiota; Konnevesi 100 -tekstilogo ja sinetillinen logo. Juhlavuoden ajan käytettävän logon on suunnitellut Riku Tulla.

Juhlavuoden logot voit ladata käyttöösi täältä.

Konneveden logossa kohtaavat paikkakunnalle ominaiset värit ja maisema. Tunnuksen suunnitteli graafinen suunnittelija Jari Haapamäki kunnan työryhmän ehdotuksen pohjalta. Logo kuljettaa kohti kiehtovia maisemia ja Etelä-Konneveden kansallispuistoa.

Etelä-Konneveden kansallispuiston tunnuksessa istuu kalasääksi pesällään. Sääksen suuria risulinnapesiä löytyy sekä Etelä-Konneveden että Pohjois-Konneveden saarista. Haukkoihin kuuluvan linnun hento vihellys ja voimakkaampi “bjyp” -äännähtely kuuluvat kansallispuiston äänimaisemaan.