Työllisyyspalvelut

Oletko jäänyt tai jäämässä työttömäksi, vaihtamassa ammattia tai palaamassa pitkän tauon jälkeen työelämään? Kaipaatko valmennusta ja tukea työnhakuun tai mahdollisuutta työkokeiluun? Haluatko kartoittaa osaamistasi, mutta et tiedä, mistä aloittaa?

Konneveden työllisyyspalvelut tukee työllistymistä monella tavalla. Palvelut voivat olla ohjausta ja neuvontaa, valmennusta, työmahdollisuuksia, työkokeilua sekä kuntouttavaa työtoimintaa. Työllistämispalvelut tekee yhteistyötä yritysten, kunnan eri yksiköiden, seututerveyskeskuksen, seurakunnan ja järjestöjen kanssa työllistymisen edistämiseksi.

Konneveden kunta työllistää pitkäaikaistyöttömiä palkkatuettuun työhön ja kuntouttavaan työtoimintaan. Työpisteitä ovat esimerkiksi kiinteistöpalvelut, koulut, päiväkoti, toimintakeskus sekä Konneveden työpaja.

Kunnassa toimii lakisääteinen TYP. Työttömille suunnatussa monialaisessa palvelussa yhdistyvät kunnan, TE-keskuksen ja Kelan palvelut. 

Duunitiimi neuvoo ja tukee työllistymiseen ja työmarkkinoille paluuseen liittyvissä kysymyksissä sekä käytännön järjestelyissä. Vuoden 2017 alussa käynnistynyt palvelu on suunnattu työttömyysuhan alaisille, työttömille työnhakijoille sekä työnantajille. Voit ottaa yhteyttä myös, kun mietit alan vaihtoa, opiskelua tai oppisopimuskoulutusta.

Kuntalisä on Konneveden kunnan kannustin työnantajille. Tuki myönnetään konnevetisen työttömän palkkaamiseen työsuhteeseen tai oppisopimukseen. Tukea voivat hakea yritykset, yhteisöt, järjestöt ja yksityiset henkilöt.

Kesätyöntekijöiden palkkaamisen Konneveden kunta hoitaa yhteistyössä Konneveden 4H-yhdistyksen kanssa. Kahden viikon kesäpesti on mahdollinen jokaiselle peruskoulun päättävälle konnevetiselle nuorelle. Yläikäraja tarjotuissa kesätöissä on 28 vuotta.