Kuntainfo

Konnevesi on noin 2 590 asukkaan kunta Keski-Suomessa, Savon rajamailla.

Naapurikunnat ovat Laukaa, Äänekoski, Hankasalmi, Rautalampi ja Vesanto. Konnevesi perustettiin vuonna 1922, jolloin se erosi Rautalammista.

Konnevesi asettuu nimikkojärvensä ja Rautalammin reitin keskusjärven Konneveden rantamille. Vuonna 2014 perustettu Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee osin Konneveden ja osin Rautalammin alueilla. 

Konneveden läpi kulkeva tie mukailee Suomen vanhimman maantien linjaa. Lähimmät kaupungit ovat Äänekoski, Jyväskylä ja Suonenjoki. Tikkakosken lentoasema sijaitsee 56 kilometrin päässä. Jyväskylään rautatieasemalle on noin 65 kilometriä. Helsingistä Konnevedelle on noin 326 kilometriä ja Kuopiosta 127.

Kunnan pinta-alasta neljäsosa, noin 166 neliökilometriä, on vesistöjä. Rantaviivaa kunnan alueella on yli 600 kilometriä.

Keiteleen ja Päijänteen yhdistävien kanavien kautta Konnevedelle pääsee vettä pitkin Lahdesta asti. Pohjoisesta tullessa Keiteleen ja Pohjois-Konneveden yhdistävä Neiturin kanava jatkaa vesitien Pielevedelle saakka. Kumikanava eli maakuljetus Pielaveden ja Maaningan välillä avaa pienveneille ja melojille reitin Kallavedeltä ja Saimaalta Konnevedelle.