Vapaa-aika ja kulttuuri

Konnevedellä on mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan uudella kuntosalilla, erilaisissa ohjatuissa ryhmissä, ulkopelikentillä, terapia-altaalla, hiihtoladuilla ja luonnossa. Seitsemän kosken koskireitti, luontopolut ja Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoavat luontoliikunnalle upeat puitteet.

Nuorisotalo Kukkulalla pelaillaan, musisoidaan, kokataan, taiteillaan ja ollaan vaan kavereiden kanssa. Etsivä nuorisotyö ja Nuorten työpaja tukevat nuorta elämässä yleensä sekä opintoihin ja työelämään.

Konnevesipäivät, Kotiseutumuseo, taidenäyttelyt, konsertit sekä yhteistyössä järjestöjen, yritysten ja yhteisöjen kanssa järjestettävät tapahtumat tarjoavat mielenruokaa pitkin vuotta.


Kirjasto

Konnevesi on osa Keski-kirjastoja. Kirjastoverkko kattaa kaikki Keski-Suomen 23 kuntaa sekä yli 50 toimipistettä.

Keski-kirjastoissa:

  • yksi kirjastokortti käy kaikissa kirjastoissa
  • yli 2,3 miljoonaa kirjaa tai muuta aineistoa käytettävissä
  • aineistoa voi tilata toisesta kunnasta
  • yhteinen verkkokirjasto
  • Verkkomaksaminen

Kansalaisopisto

Hankasalmen kansalaisopisto toimii Hankasalmella ja Konnevedellä. Tutustu opistoon, sen kurssitarjontaan ja ilmottaudu mukaan tästä.

Kansalaisopiston toiminnasta vastaa Hankasalmen sivistyslautakunta. Opiston asioita käsiteltäessä mukana ovat myös Konneveden kunnan edustajat.

Sisäliikuntapaikat

Konnevedellä sisäliikuntamahdollisuuksia tarjoaa muun muassa uusi laadukas Lapunmäen koulun yhteydessä oleva liikuntasali.

Lisäksi kunnan liikuntapalveluihin kuuluu Lapunmäen koulukeskuksen yhteydessä oleva kuntosali ja terveysasemalla sijaitseva terapia-allas.

Ulkoliikuntapaikat

Konnevedellä ulkona pääset liikkumaan muun muassa yleisurheilukentällä, hiekkakentällä, jääpelikaukalossa ja jalkapallonurmella.

Kunnasta löytyy myös monipuolisesti pururatoja, hiihtolatuja, parkour-puiston ja frisbeegolf-kentät sekä Lapunmäeltä että Häyrylänrannasta.

Luontoliikunta

Konnevesi on täynnä toinen toistaan kauniimpia luontokohteita niin lyhyemmille kuin pidemmille retkille. 

Kotiseutumuseo

Konneveden kotiseutumuseo sijaitsee Multamäellä osoitteessa Museotie 1.

Museon alueelle on koottu kaksitoista 1700- ja 1800-luvun hirsirakennusta. Rakennukset on ryhmitelty hajanaisen itäsuomalaisen pihapiirin muotoon. Museon maamerkki on iso tuulimylly, joka näkyy hyvin Kauppatielle.

Yhdistykset

Konneveden yhdistyksistä löydät listauksen Yhdistykset-sivulta.