Eläinlääkäri

Konnevesi ostaa eläinlääkintäpalvelut Laukaan kunnalta. Konnevesi kuuluu yhdessä Laukaan kanssa Laukaan ympäristöterveydenhuoltoon. Sen alaisuudessa työskentelevän valvontaeläinlääkärin vastuulle kuuluvat alkutuotannon ja laitosten elintarvikevalvonta, eläinsuojelu ja eläintautivalvonta.

Eläinlääkärin vastaanotto Konnevedellä toimii osoitteessa Palotie 3, Konnevesi. Vastaanotto on avoinna ajanvarasten perusteella arkisin kello 8-9.
Kunnaneläinlääkärinä toimii Mika Ilves.

Klinikkamaksu

Laukaan ja Konneveden pieneläinvastaanotoilla on otettu käyttöön 1.1.2017 klinikkamaksu.

Klinikkamaksu on vähäisistä toimenpiteistä 12 eur (sis. alv 24%) ja vaativista toimenpiteistä tai useista samalla käynnillä tehtävistä vähäisistä toimenpiteistä 24 eur (sis. alv 24%). Vähäisiä toimenpiteitä ovat esim. korva-, virtsa- tai ihonäytteen tutkiminen, kissa kastraatio tai sterilaatio ja hammaskiven poisto. Vaativia toimenpiteitä ovat esim. koiran kastraatio tai sterilaatio. Pelkästään eläintautien vastustamiseksi tehtävistä toimenpiteistä (esim. rokotus, terveys- tai pentutarkastus, sirutus) klinikkamaksua ei peritä. Lisätietoja saa kunnaneläinlääkäreiltä.

Eläinlääkäripäivystys

Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella on järjestetty yhdessä naapurikuntien kanssa.

Tällä hetkellä suur- ja pieneläinpäivystys järjestetään eriytettynä niin, että kunnaneläinlääkärit jakavat keskenään suureläinvuorot ja pieneläinpäivystys on järjestetty pieneläinklinikalla Jyväskylässä. Päivystysaikana hoidetaan ainoastaan kiireiset sairastapaukset, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Hyötyeläimet

Päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon
0600 – 14600 (puhelun hinta 2,03 eur/min.)

Lemmikkieläimet

Päivystyspalveluiden tuottamisesta vastaa Omaeläinklinikka, Gummeruksenkatu 8, Jyväskylä.
Yhteyden päivystävään pieneläinklinikkaan saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon 0600 – 306 084 (puhelun hinta on 1,98 eur/min)