Tontit

Konnevedellä tontteja on myytävänä taajamassa ja haja-asutusalueilla. Tonttien hinnat taajamassa ovat alkaen 1 euron neliöltä ja haja-asutusalueilla 0,10 euroa neliöltä.

Rakennusvalvonta

Voit kääntyä rakennusvalvonnan puoleen kaikissa uudisrakentamiseen, korjausrakentamiseen sekä luvanvaraiseen maisematyöhön liittyvissä asioissa vaikka vasta haaveilisit hankkeesta. Huolellinen suunnittelu voi nopeuttaa ja järkevöittää rakennusprosessia merkittävästi. Rakennusvalvonta neuvoo sinua lupaprosessissa ja auttaa tarvittaessa lomakkeiden ja liitteiden täyttämisessä.

Vesi, sähkö ja kaukolämpö

Konneveden alueella energiahuollosta ja sähkön siirrosta vastaa Savon Voima Verkko. Konnevedellä sähköä paikallisesti tuottaa Konneveden kunnan omistama tytäryhtiö Kellankosken Voima Oy.

Konneveden kunnan vesihuoltolaitos saa vetensä Soukkionniemen pohjavedenottamolta. Jätevedet käsitetellään kirkonkylän biologis-kemiallisella jäteveden puhdistamolla.

Konneveden kaukolämmön tuotannosta vastaa Konneveden Kaukolämpö Oy, joka on kunnan omistama tytäryhtiö.

Jätehuolto

Jätehuollon palveluista Konnevedellä vastaa Jätekukko Oy. Jätekukko hoitaa jätteiden kuljekset ja käsittelyn, laskuttaa jätemaksut Savo-Pielisen jätelautakunnan päätösten mukaisesti sekä neuvoo ja opastaa jätehuollon palveluissa ja jätehuollon järjestämisessä.

Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävistä Konnevedellä vastaa Savo-Pielisen jätelautakunta. Jätelautakunta laatii jätehuoltomääräykset ja päättää niistä poikkeamisista, hyväksyy jätemaksujen suuruuden, määrää jätemaksut ja käsittelee niitä koskevat muistutukset sekä päättää jätehuollon palvelutasosta.

Nuohous

Omakotitalon omistajana tai haltijana vastaat siitä, että nuohous on järjestetty lain vaatimalla tavalla.

Vakituisessa käytössä olevan asunnon tulisijat tulee nuohota vuoden välein, ja yksityisessä vapaa-ajankäytössä olevien rakennusten tulisijat kolmen vuoden välein.