Päiväkoti Metsäpolku vihittiin käyttöön – “Tämä on ollut onnellinen ja hieno projekti”

Konneveden kunta vastaa nykyisten ja tulevien konnevetisten lapsiperheiden tarpeisiin uuden päiväkoti Metsäpolun myötä. Perjantaina käyttöön juhlallisesti vihitty päiväkoti tarjoaa jatkossa yli 50 hoitopaikkaa kunnan pienimmille asukkaille. Uusi päiväkoti on ollut Konnevedelle odotettu, sillä päiväkotitoiminta käynnistyi Konnevedellä 39 vuotta sitten silloisten lääkäreiden paritalossa, jossa toiminta jatkui aina tähän kesään asti.

– Päiväkoti on merkittävä osa lapsen kasvua, tärkeä tuki perheelle, jota Konneveden kunta tarjoaa meidän pienimmille kuntalaisille. Päiväkoti on valtavan tärkeä palvelu perheille siksi on upeaa, että saimme Konnevedelle uuden, nykyaikaisen ja toimivan päiväkodin – Päiväkoti Metsäpolun, iloitsee Konneveden kunnanjohtaja Mika Pasanen.

Päiväkoti Metsäpolun vihkijäisissä leikattiin juhlallisesti pääoven edustalla nauha, jonka päiväkodin lapset olivat itse suunnitelleet. Jokainen päiväkodin lapsi saa muistoksi palan nauhasta, jonka lapset leikkasivat yhdessä kunnanjohtaja Mika Pasasen kanssa.

Konneveden uusi päiväkoti on nykyaikainen puurunkoinen noin 600 neliömetrin kokoinen päiväkoti. Noin kahden miljoonan euron projekti on edennyt kaikin puolin suunnitellusti, eikä yllätyksiä ole matkan varrella tullut. Konnevedelle suunniteltu maksuton varhaiskasvatus lisää myös mielenkiintoa uutta päiväkotia kohtaan.

– Tämä on ollut onnellinen ja hieno projekti: se on edennyt aikataulussaan sekä budjetissaan. Tästä kiitos paitsi meidän kunnan omalle väelle niin ennen kaikkea ammattitaitoiselle rakentajallemme RPP Rakennukselle.

Päiväkodin nykyaikaisissa tiloissa on hyvä järjestää tulevaisuuden varhaiskasvatusta, kertoo Konneveden varhaiskasvatuksen johtaja Pauliina Oittinen.

Kunnanjohtaja kertoo, että on seurannut mielenkiinnolla päiväkodin valmistumista Lapunmäen koulukeskuksen alueelle, jonne on rakennettu uuden päiväkodin lisäksi viime vuosina myös uudet peruskoulun ja lukion tilat.

– En ole malttanut olla seuraamatta tämän projektin etenemistä läpi sen ajan. Pari kertaa viikossa on pitänyt vähintään ajaa lenkki autolla ympäri ja ihastella tätä uutta upeaa päiväkotia, Pasanen naurahtaa.

Konneveden varhaiskasvatuksen johtaja Pauliina Oittinen kertoo, että lapset ovat ottaneet uuden päiväkodin erittäin hyvin vastaan. Uusilla tiloilla on suuri merkitys arkeen niin lasten kuin päiväkodin henkilökunnankin näkökulmasta.

– Onhan tämä meille valtava muutos monessakin mielessä. Nyt toimimme uusissa toimivissa ja nykyaikaisissa tiloissa, jotka vievät meidän varhaiskasvatusta merkittävästi eteenpäin. Jatkossa myös yhteistyö Lapunmäen alueella syvenee, kun toimimme samalla tontilla perusopetuksen ja Konneveden lukion kanssa.

Päiväkoti Metsäpolun lapset esittivät vihkijäisvieraille upean lauluesityksen.

Perjantain päiväkodin vihkijäisissä oli mukana runsas joukko juhlapäivän viettäjiä. Päiväkodin lasten ja henkilökunnan lisäksi tilaisuuteen osallistui kunnan päättäjiä, rakentajan edustajia, päiväkoti Metsäpolun suunnitellut arkkitehti Mira Raappana ja nimikilpailun kautta päiväkodin nimen keksinyt Eija Siistonen.

– Konnevesi vahvasti luontopitäjä. Päiväkodissa jo nyt ryhmien nimissä metsän eläimiä. Lapset aloittavat elämänsä polkuja taivaltamaan, voittaneen nimiehdotuksen jättänyt Siistonen perusteli voittanutta nimiehdotustaan.

Päiväkoti Metsäpolun nimen keksinyt Eija Siistonen (kuvassa toinen vasemmalta) osallistui myös vihkijäisiin. Kuvassa myös arkkitehti Mira Raappana, sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Sanna Siekkinen ja sivistystoimenjohtaja Kati Laine-Rissanen.

Uusi päiväkoti on mitoitettu reilun 50 lapsen tarpeita varten. Konneveden kunnan varhaiskasvatuksen johtaja Pauliina Oittinen kertoo, että elokuussa päiväkodissa aloitti noin 50 lasta. Päiväkoti Metsäpolun peruskivi muurattiin viime vuoden lopulla 12. marraskuuta ja lapset pääsivät tutustumaan uuteen päiväkotiin sisälle etukäteen jo tänä keväänä. Lauantaina 27. elokuuta kaikilla on mahdollisuus päästä tutustumaan uusiin päiväkodin tiloihin avoimien ovien tapahtumassa, joka järjestetään kello 10-13 välisenä aikana. Tervetuloa!