Konneveden uuden päiväkodin peruskiven muuraus
Aikakapseli säilöttiin peruskiven sisään.

Konneveden uuden päiväkodin peruskivi muurattiin

Konneveden uuden päiväkodin peruskivi muurattiin perjantaina 12. marraskuuta. Peruskiveä muuramassa olivat nykyisen päiväkodin lapset yhdessä päiväkodin, kunnan ja päiväkodin rakennustyömaan työntekijöiden kanssa.

Peruskiven sisään muurattiin lasten tekemä aikakapseli, jonka sisään pääsi tätä aikaa kuvastavaa esineistöä ja muistelmia. Lelujen ja piirrustusten lisäksi tiensä kapseliin löysivät myös muun muassa kasvomaski ja käsidesipullo. Aikakapseli tarjoaa löytäjilleen vuosikymmenten tai -satojen päästä mielenkiintoisen yllätyksen.

Konneveden parhaillaan rakenteilla oleva päiväkoti on paikkakunna ensimmäinen koskaan päiväkodiksi suunniteltu ja rakennettu rakennus. Nykyinen päiväkoti toimii alunperin paritaloksi rakennetussa kiinteistössä, jossa se on toiminut vuodesta 1983 alkaen. Konneveden kunta täyttää ensi vuonna 100 vuotta, joten paikkakunnan lapset ja lapsiperheet saavat elokuussa käyttöön otettavasta päiväkodista juhlavuoden merkittävän lahjan. Uudesta puurunkoisesta päiväkodista tulee noin 600 neliömetrin kokoinen. Päiväkodin on suunnitellut pääsuunnittelija, arkkitehti Mira Raappana. Päiväkodin rakennuttajana toimii RPP Rakennus Oy, Jyväskylästä, joka on toteuttanut useita päiväkoteja. Heidän vastaavana työnjohtaja toimii Ilari Syrjälä. Tilaajan puolesta rakennustyötä valvoo Marko Savola, WSP – Finland Oy:stä.

Uusi päiväkoti sijaitsee Lapunmäen yhtenäiskoulun naapurissa, joten jatkossa alueesta syntyykin lasten ja nuorten oma kampus. Samassa pihapiirissä palvelevat jatkossa päiväkoti, alakoulu, yläkoulu, lukio ja lisäksi Kukkulan nuorisotilat.

Konneveden kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina 8. marraskuuta tehtiin valtuustoaloite maksuttomasta varhaiskasvatuksesta. Aloite sai valtuustossa laajaa kannatusta ja sen valmistelu onkin jo aloitettu. Aloitteen tavoitteena on, että maksuton varhaiskasvatus alkaisi Konnevedellä vuonna 2023.

– Vaikka Konneveden asukasluku on viime vuosina laskenut, merkittävä huomio on, että tilastokeskuksen ennusteiden mukaan alle kouluikäisten ja peruskouluikäisten määrä pysyy tulevinakin vuosina suhteellisen tasaisena ja korkealla tasolla. Konnevesi satsaa vahvasti kunnan elinvoimaan kohdentamalla panoksia lapsiperheisiin, kertoi kunnanjohtaja Mika Pasanen peruskiven muuraustilaisuudessa pitämässä juhlapuheessaan.