Lapunmäen koulu

Konneveden lukio liki tuplasi hakijamääränsä – ensi syksynä lukiossa aloittaa 16 uutta opiskelijaa

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku päättyi tiistaina 21.3.2023. Konneveden lukioon kevään yhteishaussa haki yhteensä 16 peruskoulunsa päättänyttä nuorta, jotka aloittavat toisen asteen opintonsa Konneveden lukiossa. Hakijoiden määrässä on merkittävää nousua, sillä vuosi sitten lukiossa aloitti kymmenen uutta opiskelijaa.

– Todella hienoa, että Konneveden lukio kiinnostaa ja hakijoiden määrä kasvoi reippaasti. Lukion henkilöstö on tehnyt erityisen hyvää työtä yhdessä opiskelijoiden kanssa ja on hienoa huomata, että se kantaa hedelmää, kertoo Konneveden kunnan sivistystoimenjohtaja Kati Laine-Rissanen.

Konneveden kunta on viime vuosina satsannut merkittävästi koulutukseen. Vuonna 2017 otettiin käyttöön uusi Lapunmäen koulukeskus, jossa toimii Konneveden yhtenäiskoulu tarjoten opetusta 1.-9.-luokkalaisille ja samassa rakennuksessa toimii myös Konneveden lukio. Vuonna 2022 samassa pihapiirissä otettiin käyttöön Konneveden uusi 54-paikkainen Päiväkoti Metsäpolku. Ensi syksystä eteenpäin Konneveden lukiossa opintojen ohessa tarjotaan kaikille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa B-ajokortti maksutta opintojen ohessa.

Valtakunnallisesti yli puolet perusopetuksesta valmistuvista haki lukioon ja 40 % ammatilliseen koulutukseen

Valtakunnallisesti perusopetuksen päättävistä hakijoista 94 prosenttia haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. Ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen hakeneita oli 40 prosenttia ja lukioon 54 prosenttia. Ammatillisissa perustutkinnoissa ja lukioissa haettavana oli yhteensä noin 78 040 aloituspaikkaa koko maassa.

Kaikkiaan lukioihin haki tänä keväänä ensisijaisesti 35 180 hakijaa, noin 800 enemmän kuin viime vuonna. Koko maassa on tarjolla noin 39 250 lukiopaikkaa, joista noin 2 760 on ruotsinkielisissä koulutuksissa. Ammatilliseen koulutukseen haki ensisijaisesti noin 35 480 hakijaa, noin 6 080 enemmän kuin viime vuonna. Ammatillisessa koulutuksessa aloituspaikkoja on 38 790, joista 1 890 on ruotsinkielisissä koulutuksissa.