Konneveden kotiseutuviirejä on taas saatavilla – pihassa liehuva viiri on varma kesän merkki

Kesä tekee jo kovasti tuloaan ja monissa pihoissa lipputankoihin nousevat kotiseutuviirit ilahduttamaan asukkaita ja ohikulkijoita. Konneveden kunta julkaisi ja otti viime vuonna käyttöön oman kunta- ja kotiseutuviirin kunnan satavuotisjuhlien kunniaksi.

Nyt myös sinun on taas mahdollista hankkia käyttöösi tai lahjaksi Konneveden kotiseutuviiri. Viirejä on myynnissä Konneveden kunnantalon neuvonnassa arkisin kello 8-15 välisenä aikana ja lisäksi Rautanet Konnevesi -myymälässä. Viirejä on saatavilla kahdessa eri eri pituudessa:

  • noin 8 metrin tankoon soveltuvassa 50 x 400 cm pituudessa (hinta: 69,00 euroa); ja
  • noin 10 metrin tankoon soveltuvassa 50 x 500 cm pituudessa (hinta: 79,00 euroa)

Kotiseutu- ja kuntaviirien tunnusomaisena elementtinä toimii Gustaf von Numersin vuonna 1964 suunnittelema kunnan vaakuna. Konneveden vaakunassa on punaisella pohjalla hopeiset kahden käden tukkisakset. Viirissä esintyvää vaakunaa korostavatkin sitä kunnioittaen viirin alareunaan asti ulottuvat vaakunan viralliset värit, punainen ja hopea. Viirien ilmeen on suunnitellut Riku Tulla.

Konneveden kotiseutuviiri on myynnissä oleva yleiskäyttöinen viiri ja sitä saa käyttää kuka tahansa hyvän tavan mukaisesti. Kotiseutuviiriä käytetään isännänviirin tavoin. Kotiseutuviirin käyttöä eivät sido liputussäännöt, joten sitä voi käyttää oman harkintansa mukaan, ja se saa olla tangossa ympäri vuorokauden. Hyvään liputustapaan kuitenkin kuuluu, että viiri otetaan pois tangosta vakiintuneina ja virallisina liputuspäivinä, jolloin liputetaan Suomen lipulla. Kotiseutuviirillä ei myöskään suruliputeta.

Konneveden kuntaviiri on käyttötarkoitukseltaan viireistä virallisempi ja sitä käytetään ainoastaan kunnan omissa kiinteistöissä tai muissa kohteissa, joissa liputtaminen on mahdollista ja siihen on saatu kunnan lupa. Kuntaviiriä käytetään esimerkiksi kunnantalon pihassa. Kuntaviirin käyttöä valvoo kunnanhallitus tai muu kunnanhallituksen määräämä Konneveden kunnan toimija. Kuntaviirillä voidaan liputtaa muina päivinä kuin virallisina tai vakiintuneina liputuspäivinä, jolloin liputetaan Suomen lipulla, kuten asetuksessa liputtamisesta Suomen lipulla määrätään. Kuntaviirillä ei voi suorittaa suruliputusta, eikä sitä tule nostaa salkoon yhtäaikaisesti Suomen lipun kanssa.