Konneveden kunta

Yli 12-vuotiaiden koronarokotukset aloitetaan 16. elokuuta – rokotuskattavuus Konnevedellä 70,7 prosenttia

Seututerveyskeskuksessa 12–15-vuotiaiden rokotukset aloitetaan maanantaina 16. elokuuta, tiedottaa Konnevedellä koronarokotuksista vastaava Seututerveuskeskus. Koululaisten rokotukset annetaan pääasiassa kouluterveydenhuollossa. Halutessaan koululaisen rokotukseen voi varata ajan myös terveysasemalta. Myös lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat ottaa rokotteen kouluterveydenhuollosta.

Rokotuspäivät ja käytännön järjestelyt rokotteen saamiseksi ilmoitetaan koulukohtaisesti Wilma-tiedotteena.

Loppuvuodesta 12 vuotta täyttäville järjestetään rokotuspäiviä marras-joulukuussa, koska alle 12-vuotiaita ei voida toistaiseksi rokottaa.

Rokotuksia voidaan antaa vain isoimmilla kouluilla. Näin taataan, ettei nyt käytettävissä olevien rokotteiden säilyvyyden edellyttämä kylmäketju katkea rokotteita liikuteltaessa, ja että kaikki varatut rokotteet saadaan annettua.

Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi Seututerveyskeskus kannustaakin kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi. Tällä hetkellä (10.8.) Konnevedellä rokotuskattavuus on koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen osalta 70,7 prosenttia. Toisen annoksen on saanut 42 prosenttia kuntalaisista.

Muiden kuin koululaisten osalta suositellaan varaamaan rokotusaika ensisijaisesti sähköisesti osoitteesta: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voit soittaa numeroon 014 269 0540, to-pe klo 8-11 (soittoaika muuttuu 16.8. alkaen ma-ke klo 8-11).