Vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista siirtynyt hyvinvointialueelle 

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa nyt kaikkien keskisuomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista. Vastuu palvelujen siirtymisestä on sujunut vuoden vaihteessa suunnitellusti. 

Keski-Suomen hyvinvointialueen ensimmäinen vauva syntyi Sairaala Novassa klo 1.03. Sairaalapalveluissa tilanne on ollut tavanomainen. Päivystyksessä ilta oli rauhallinen, mutta yö on ollut kiireinen. Sairaala Novan yhteispäivystys on hoitanut yön aikana 108 potilasta, mistä 12 on johtunut liukastumisista. 

Myös sosiaali- ja kriisipäivystyksessä yö on ollut tavanomainen ja ikääntyneiden asumispalveluissa yö on sujunut totutusti.  

– Vastuu palveluiden siirrosta on sujunut suunnitellusti ja ympärivuorokauden auki olevat palvelut ovat toimineet totutusti. Seuraamme tilannetta tietysti tiiviisti ja varmistamme, että eri järjestelmät toimivat ja palvelut jatkuvat suunnitellusti, hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet kertoo.

-Haluamme toivottaa koko henkilöstöllemme ja kaikille keskisuomalaisille lämpimästi tervetuloa hyvinvointialueelle. Lisäksi haluamme onnitella ensimmäisen Keski-Suomen hyvinvointialueella syntyneen vauvan vanhempia Juulia Kalliota ja Santeri Moisiota, Tollet toivottaa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja Kati Kallimo muistuttaa, että samat puhelinnumerot ja toimipisteet palvelevat totutusti vuoden vaihteen jälkeenkin.  

– Viikonlopun aikana toimivat päivystyspalvelut ja muut viikonlopun peruspalvelut toimivat kuten ennenkin, Kallimo kertoo.

Pelastustoimen osalta tilanne on myös normaali. 

– Uusi vuosi on vaihtunut tavanomaisesti ja melko rauhallisesti, kertoo pelastusjohtaja Ville Mensala.

Lisätietoja: 

  • hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet, p. 050 400 0073 
  • sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302 
  • pelastusjohtaja Ville Mensala, p. 040 336 0680 

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa nyt kaikkien noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Asukkaille, asiakkaille ja potilaille uudistus ei ole kovin suuri vuoden vaihtuessa: tutut ammattilaiset jatkavat tutuissa toimipisteessä. Puhelinnumerot säilyvät samoina. Palveluiden tiedot, toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi ja alkuvuodesta myös kuntien ja kuntatyhmien verkkosivuilta. 

Hyvinvointialue on Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 11 500 ammattilaista. Tarjoamme uutena työnantajana mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja monipuolisiin urapolkuihin. 

Keskeinen tehtävämme on keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen yhteistyössä kuntien, järjestöjen, yritysten ja uiden toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on se, että keskisuomaisten kokemus hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta on maan kärkeä. Haluamme olla ihmislähtöisin hyvinvointialue ja tukea keskisuomalaisten hyvää arkea.