Työttömyysaste laski Konnevedellä jo pari prosenttiyksikköä alle maakunnan keskiarvon – vuodessa parannusta 17 prosenttia

Konneveden työttömyystilanne kehittyy hyvään suuntaan. Elokuun lopussa työttömyysaste Konnevedellä oli tasan 9 prosenttia, ilmenee työ-­ ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta. Lukemat jatkavat positiivisella uralla, sillä elokuun lopussa Konnevedellä oli 12 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 20 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Vuodessa työttömien määrä väheni 17 prosentilla.

Konneveden avoimien työpaikkojen määrä jatkoi myös kasvussa. Elokuun lopussa avoimia työpaikkoja oli 16, kun kuukautta aikaisemmin työtä vailla tekijää oli 5 paikan ja vuosi sitten vastaavana ajankohtana 7 paikan verran. Prosentteina kasvua avoinna oleviin työpaikkoihin tuli 126 prosenttia.

Konneveden 95 työttömästä työnhakijasta naisia oli 44 ja miehiä 51 henkilöä. Alle 25-vuotiaita työttömänä oli 5 ja yli 50-vuotiaita 54. Pitkäaikaistyöttömiä työttömistä työnhakijoista oli 34.

Maakunnallisesti tarkasteltuna Konneveden työttömyystilanne on pari prosenttiyksikköä parempi kuin koko Keski-Suomessa yleensä. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta oli elokuussa 10,9 prosenttia. Samaan seutukuntaan kuuluvalla Äänekoskella työttömyysaste oli 10,9.