Tiedote: Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus kokoaa yhteen avosairaanhoidon ja suun terveydenhuollon palvelut sekä sosiaalipalvelut.

Keski-Suomen hyvinvointialue  

Tiedote 29.12.2022 
 
Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus kokoaa yhteen avosairaanhoidon ja suun terveydenhuollon palvelut sekä sosiaalipalvelut 

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista. Niihin sisältyvät myös avosairaanhoito, suun terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut, joista koostuu uusi laaja-alaisen sote-keskuksen vastuualue. 

Palveluihin ei tule katkoa organisaation vaihtuessa. Avosairaanhoidon palvelut, kuten lääkärin ja hoitajan vastaanotot, kuntoutuspalvelut, keskitetyt erikoisvastaanotot sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut jatkuvat terveysasemilla ja muissa toimipisteissään kuten ennenkin. Lisäksi Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus (Omaks) laajenee vuoden 2023 aikana palvelemaan koko Keski-Suomen aluetta. 

Suun terveydenhuolto toimii jatkossakin tutuissa hammashoitoloissa, minkä lisäksi keskitetyt suunterveydenhuollon palvelut koskevat koko hyvinvointialuetta.  

Sosiaalitoimistoissa tarjoamme edelleen työikäisten sosiaalipalveluja ja vammaispalveluja. Myös sosiaali- ja kriisipäivystyksen toiminta säilyy ennallaan. 

Turvallisen ja sujuvan siirtymän takaamiseksi nykyiset asiakassuhteet ja palvelut jatkuvat ja toimipisteiden sekä ammattilaisten puhelinnumerot pysyvät samoina. Palvelujemme tiedot, yhteystiedot ja toimipisteet löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta www.hyvaks.fi. Samat tiedot löytyvät vielä alkuvuodesta 2023 myös kuntien tai sote-kuntayhtymien verkkosivuilta. 

Lisätietoa palveluista: https://hyvaks.fi/palvelumme  

Lisätietoa asiointikanavista: https://hyvaks.fi/asiointi  

Päivystysten toimintaan ei ole tulossa muutoksia vuoden vaihtuessa 

Terveysasemilla järjestetään kiirevastaanottoa arkipäivisin terveysaseman aukioloaikoina, osalla terveysasemista myös iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.  

Sairaala Novan terveyskeskusten yhteispäivystyksessä Jyväskylässä hoidetaan iltaisin, öisin ja viikonloppuisin potilaita, jotka sairauden tai tapaturman vuoksi on hoidettava välittömästi samana päivänä, eikä hoitoa voida siirtää seuraavaan päivään. Ennen Sairaala Novan päivystykseen lähtemistäsi, soita aina ensin maksuttomaan päivystysapupuhelimeen 116 117, jossa tilanteestasi tehdään hoidon tarpeen arviointi.  

Ympärivuorokautinen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee numerossa 014 266 0149, kun tilateesi vaatii kiireellistä sosiaalityön arviota tai välittömiä toimenpiteitä tai kun olet kohdannut traumaattisen kriisin. 

Lisätietoa päivystyksestä: https://hyvaks.fi/palvelumme/hatatilanteet-ja-paivystys  

Siirtymä ei aiheuta palveluissa muutosta 

Vaikka järjestävä organisaatio vaihtuu, siirtymä pyritään toteuttamaan mahdollisimman pienillä muutoksilla. Asiakkaille myönnettävien palvelujen myöntämisperusteet yhteneväistyvät siirtymäajoin niin, että palvelut jatkuvat katkeamatta nykyisillä asiakkailla. Myös asiakasmaksut yhtenäistyvät.

  • Mahdollisia muita muutoksia palveluihin tehdään vasta myöhemmin kehittämistyön myötä, kun hyvinvointialueen toimintaa yhtenäistetään ja selkeytetään. Nyt keskitytään siihen, että toiminta jatkuu mahdollisimman ennallaan, jotta pääsemme turvallisesti tämän siirtymän yli, kertoo vastuualuejohtaja Eva Pihlamaa-Tuononen. 

Henkilöstöllä siirtymä menee tutuissa työtehtävissä ja asiakkaita palvelevat tutut ammattilaiset. Osalla työtehtävät saattavat muuttua myöhemmin kehittämistyön edetessä. Organisaatiomuutoksen myötä esihenkilöiden tehtäviin tulee muutoksia, esim. alueet voivat laajentua tai tehtävien sisältö muuttua.

Lisätietoa asiakasmaksuista: https://hyvaks.fi/asiakkaana/asiakasmaksut   

 
Lisätietoja 

  • vastuualuejohtaja Eva Pihlamaa-Tuononen, p. 050 567 2920 


Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023 ja vastaa sen jälkeen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Asukkaille, asiakkaille ja potilaille uudistus ei ole kovin suuri vuoden vaihtuessa: pääosin tuttu ammattilainen jatkaa tutussa toimipisteessä. Puhelinnumerot säilyvät samana. Jatkossa palveluiden tiedot, toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi  
 

Hyvinvointialueesta muodostuu Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 11 500 ammattilaista. Tarjoamme uutena työnantajana mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja monipuolisiin urapolkuihin.   
 

Keskeinen tehtävämme on keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen yhteistyössä kuntien, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on se, että keskisuomaisten kokemus hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta on maan kärkeä. Haluamme olla ihmislähtöisin hyvinvointialue ja tukea keskisuomalaisten hyvää arkea. 

kunnantalo
Tiedotteet

Ilmoittaudu alueellisille yksityistiepäiville!

Suomen Tieyhdistyksen järjestämien Alueellisten yksityistiepäivien viikon 8 tilaisuudet pidetään seuraavasti: 21.2. Joensuu, 22.2. Kuopio, 23.2. Jyväskylä. Jälleen on runsaasti luentoja ajankohtaisista yksityistieasioista mm. ennakkotietoa kesällä julkaistavasta uudesta yksiköintisuosituksesta, yksityisteiden siltojen

Lue lisää »
Vapaat-asunnot

Simontie 4 as 2

Osoite: Simontie 4 as 2, 44300 KonnevesiRak. vuosi: 2001Huoneet: 2h+k+sKoko  m²: 55,5jyv.ala: 55,5vuokra€/ m²: 10,21€/ m²vuokra €/kk: 566,66 Oma ulkovarasto Vapautuu 1.3.2023

Lue lisää »