ravintola

Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet sulkeutuvat koronarajoitusten vuoksi 9. maaliskuuta alkaen

Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet on oltava suljettuna asiakkailta 9.3.2021 alkaen. Laki ja asetus tulevat voimaan maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 00.00. Ravintolat ovat kiinni asiakkailta 28.3.2021 asti niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä epidemian kiihtymisen katkaisemiseksi. Näitä alueita ovat koronavirusepidemian leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueet sekä Keski-Suomen maakunta, koska maakunnan epidemiologiset tunnusluvut vastaavat kiihtymisvaiheen aluetta. Asiakkaat voivat kuitenkin tilata ja noutaa ruokaa.

Eduskunta hyväksyi ja tasavallan presidentti vahvisti 8.3.2021 lain, jolla ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet suljetaan asiakkailta väliaikaisesti. Valtioneuvosto antoi samana päivänä asetuksen, jossa määritellään maakunnat, joissa sulku on voimassa. Päätöksenteko pohjautui THL:n asiantuntijanäkemykseen alueiden tilanteesta.

Suljettavia ravitsemisyrityksiä ovat muun muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot, jotka ovat avoinna yleisölle. Rajoitus koskee myös terasseja.

Poikkeuksena ovat vain ne ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle. Sulku ei siis koske esimerkiksi vanhainkotien ruokaloita tai henkilöstöravintoloita, jotka eivät ole auki muille asiakkaille.

Ravintolat ja kahvilat voivat sulun aikana myydä noutoannoksia suoraan asiakkaalle tai toimittaa niitä joko itse tai muiden palveluntarjoajien välityksellä asiakkaalle.

Lue lisää (Valtioneuvosto): https://valtioneuvosto.fi/-/1410877/ravintolat-sulkeutuvat-asiakkailta-9.-maaliskuuta