Etelä-Konneveden kansallispuisto

Etelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa. Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan. Sykähdyttävien vastakohtien puistossa patikoit lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.

Konnevedellä Etelä-Konneveden kansallispuiston porttina toimii Konneveden satama Häyrylänrannassa.

Reitit

Etelä-Konneveden kansallispuistosta löydät monipuolisia ja vaihtelevia reittejä niin maalta kuin vedestä. Reitit ovat suurten korkeuserojen vuoksi vaativia. Vuori-Kalaja -lammelle pääsee myös pyörätuolilla avustajan kanssa sekä patikoiden tai maastopyöräillen helppoa polkua pitkin.

Luonto ja historia

Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy aavoja järvenselkiä, suojaisia saarisokkeloita ja suuria korkeuseroja. Jylhä vuorimaa kätkee suojiinsa järeitä haapoja ja rehevää kasvillisuutta. Kirkasvetinen Konnevesi on kalasääsken ja järvitaimenen valtakuntaa.

Tekemistä

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia mollit natoque consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, ridiculus mus.

Nähtävyydet

Vanhojen metsien jättiläishaavat, aavat järvenselät ja saarten sokkelot, veteen putoavat kalliojyrkänteet. 

Palvelut

Laavuja, tulentekopaikkoja ja kuivakäymälöitä. Vuori-Kalajalla ja Lapinsalossa myös kotalaavu, tulentekopaikka ja käymälä.

Esteettömyys

Osa Etelä-Konneveden palveluista soveltuu myös liikuntarajoitteisille avustajan kanssa ja lastenvaunujen kanssa liikkuville.