Konneveden kunta

Koronarokotusten edistyminen Konnevedellä – rokotuskattavuus liki 70 prosenttia (20.7.2021)

Konnevedellä koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut tiistaihin 20. heinäkuuta mennessä 68,5 prosenttia kaikista kuntalaisista. Koronarokotusaikoja voivat varata kaikki yli 16-vuotiaat kuntalaiset.

Koronarokotukset etenevät Konnevedellä Seututerveyskeskusken toimesta tasaista vauhtia. Tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 68,5 prosenttia kuntalaisista, joka on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen kunnista neljänneksi korkein rokotuskattavuus. Koko sairaanhoitopiirin alueella kattavuus on tällä hetkellä 63,5 prosenttia asukkaista. Konnevedellä toisen rokoteannoksen on saanut tällä hetkellä 27,3 prosenttia kuntalaisista.

Konnevedellä koronarokotteiden antamisesta vastaa Seututerveyskeskus. Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat kaikki yli 16-vuotiaat perusterveet kuntalaiset. Koronarokotusajan voi varata ensisijaisesti sähköisesti ajanvarauspalvelun kautta. Jos sähköinen ajanvaraus ei ole sinulle mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voit soittaa numeroon 014 269 0540, to-pe klo 8-11. Vältäthän soittamasta vastaanottojen ja terveysasemien päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaiden tulee varata rokotusajat vain omasta kotikunnastaan. Ulkopaikkakuntalaisten (myös kesämökkiläisten) rokotukset hoidetaan THL:n ohjeen mukaan omasta kotikunnasta.

Valtakunnallisesti annettujen koronarokoteannosten määrä on nyt viisi miljoonaa kertoo THL. Ensimmäisen annoksen saaneita on tällä hetkellä noin 3,5 miljoonaa eli noin 64 prosenttia koko väestöstä. Toisen rokoteannoksen on puolestaan saanut noin 1,5 miljoonaa ihmistä eli noin 27 prosenttia on saanut täyden koronarokotussarjan. 

”Viisi miljoonaa annettua koronarokoteannosta kertoo rokotusten hienosta etenemisestä. On kuitenkin tärkeätä, että rokotuksia otetaan yhä yhtä ahkerasti. Kesälomakauden ollessa nyt käynnissä on hyvä muistaa suunnitella loman ohjelma niin, että koronarokotuksen ehtii käydä ottamassa ajallaan”, THL:n asiantuntijalääkäri Anniina Virkku sanoo.