Koronatilanne

Seuraa koronatilannetta, ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita Konneveden kunnan palveluista koronaepidemian aikana.

Uutisointia ja tietoa koronaviruksesta löydät verkkosivujemme korona-osiosta tältä sivulta ja sosiaalisen median kanavistamme. Koronatiedotteet löydät tämän sivun alaosasta.

Jos epäilet koronatartuntaa, tee sähköinen oirearvio Omaolo-palvelussa niin tiedät miten toimia.

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Tarttuminen ja suojautuminen

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uuden virusmuunnoksen leviämistä.

  • Jos saat oireita, pysyt kotona ja menet tarvittaessa koronatestiin.
  • Pidät etäisyyttä muihin ihmisiin.
  • Peset kädet, yskit hihaan.
  • Käytät kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä.
  • Pidät Koronavilkun päällä ja noudatat sen ohjeita.
  • Otat sinulle suositellut rokoteannokset.

Oireet ja hoito

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystie-infektion. Taudinkuva voi vaihdella lähes oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä.

Monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus, kuten vaikea-asteinen sydänsairaus. 

Oireita voivat olla:

päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli

Pelkästään oireiden perusteella et voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. 

Koronarokotukset Konnevedellä

Konnevedellä koronarokotusten antamisesta vastaa Seututerveyskeskus. Seututerveykseskuksen tiedotteesta pääset tarkastelemaan, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä. Tiedote päivittyy aina tiistaisin ja perjantaisin.

Vahva kasvomaskin käyttösuositus

Konneveden kunta suosittelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti, että maskia käytetään julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.  Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.

Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille. Kasvomaskia on hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja joissa tartuntariski saattaa olla suuri. Tartuntariski on suurempi sisätiloissa kuin ulkona.

Muista maskia käyttäessäsi, että ehkäiset tartuntoja tehokkaimmin:

  • pitämällä etäisyyttä muihin ihmisiin, kun liikut julkisilla paikoilla
  • huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta
  • välttämällä kasvojen, nenän ja suun koskettelemista.

Koronavilkku

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.