Koronatilanne

Seuraa koronatilannetta, ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita Konneveden kunnan palveluista koronaepidemian aikana.

Uutisointia ja tietoa koronaviruksesta löydät verkkosivujemme korona-osiosta tältä sivulta ja sosiaalisen median kanavistamme. Koronatiedotteet löydät tämän sivun alaosasta.

Jos epäilet koronatartuntaa, tee sähköinen oirearvio Omaolo-palvelussa niin tiedät miten toimia.

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin 014 269 8180 palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Tarttuminen ja suojautuminen

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uuden virusmuunnoksen leviämistä.

 • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
 • Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
 • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
 • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä
 • Lataa Koronavilkku-sovellus.
 • Ota rokote, kun vuorosi tulee

Oireet ja hoito

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystie-infektion. Taudinkuva voi vaihdella lähes oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä.

Monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus, kuten vaikea-asteinen sydänsairaus. 

Oireita voivat olla:

päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli

Pelkästään oireiden perusteella et voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. 

Koronarokotukset Konnevedellä

Konnevedellä koronarokotusten antamisesta vastaa Seututerveyskeskus. Seututerveykseskuksen tiedotteesta pääset tarkastelemaan, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä. Tiedote päivittyy aina tiistaisin ja perjantaisin.

Vahva kasvomaskin käyttösuositus

Konneveden kunta antaa vahvan suosituksen maskin käytöstä kaikille yli 15-vuotiaille kuntalaisille tilanteisiin, joissa 2 metrin turvavälejä ei voida noudattaa (Tartuntatautilaki § 9).

Maskien käyttöä suositellaan esimerkiksi:

 • kaikki kunnan toimipisteissä
 • muissa julkisissa tiloissa
 • päivittäistavarakaupoissa
 • apteekeissa
 • pankeissa
 • julkisissa kulkuneuvoissa

Kunnan toimipisteisiin ja muihin julkisiin tiloihin ei pidä lähteä, mikäli on vähäisiäkään flunssan oireita. Lisäksi asioivilta henkilöiltä edellytetään käsi- ja yskimishygienian huolellista noudattamista.

Heikoimmassa asemassa oleville kuntalaisille jaetaan maskeja kunnantalon palvelupisteestä arkipäivisin kello 09 – 15.

Koronavilkku

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.