Konneveden työttömien määrä väheni 16 prosentilla – työttömyysaste heinäkuussa 10,1

Konneveden työllisyyskehitys jatkaa positiivista suuntaansa ja paikkakunnan työttömyysaste oli heinäkuun lopussa alle maakunnan keskiarvon, ilmenee työ-­ ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta. Heinäkuun lopussa Konnevedellä oli 107 työtöntä työnhakijaa, joka 20 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Parannusta työttömyystilanteeseen tuli 16 prosentin verran.

Konnevedellä työttömistä heinäkuun lopussa oli miehiä 58 ja naisia 49. Alle 25-vuotiaita työttömänä oli viisi henkilöä ja yli 60-vuotiaita 61 hengen verran. Pitkäaikaistyöttömiä 107 hengestä oli 31.

Koko Keski-Suomen työttömyysaste oli heinäkuun lopulla 12,8 prosenttia, joka on 11,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Konneveden työttömien määrä oli heinäkuussa siis alle maakunnan keskiarvon ja positiivinen kehitys työttömien määrässä maakunnan keskiarvoa voimakkaampaa. Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita maakunnassa oli Jyväskylässä (14,1 %) ja vähiten Kyyjärvellä (7,3 %). Samaan seutukuntaan kuuluvalla Äänekoskella työttömyysaste oli heinäkuun lopulla 12,9.