Konneveden työllisyyskehitys positiivista – työttömien määrä vähentynyt 13 prosentilla

Konneveden työllisyystilanne on kehittynyt kuluvana vuonna positiiviseen suuntaan. Keski-Suomen ELY-keskuksen julkaisemasta Työllisyyskatsauksesta käy ilmi, että työttömien määrä Konnevedellä on syyskuun lopussa tarkasteltuna vähentynyt 13 prosentilla. Yhteensä syyskuun lopussa työttömiä työnhakijoita paikkakunnalla oli 98 henkilöä, joka on 15 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan ja 17 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin elokuun lopussa.

Syyskuun lopussa Konneveden työttömyysaste oli 9,1 prosenttia, joka on 2,6 prosenttiyksikköä matalampi kuin koko Keski-Suomen keskiarvo 11,7 prosenttia. Koko Keski-Suomen työttömyysaste oli syyskuun lopussa 11,7 prosenttia työvoimasta. Konnevedestä (9,1%) ja Äänekoskesta (12,8%) koostuvan Äänekosken seutukunnan työttömyysaste oli syyskuun lopussa 12,3 prosenttia, joten Konneveden työttömyysaste oli 3,2 prosenttiyksikköä alle seudun keskiarvon.

Avoimia työpaikkoja Äänekosken seutukunnalla oli syyskuun lopussa yhteensä 163 työpaikan verran, joka on 59 työpaikkaa eli 57 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.