koronatiedote

Konneveden tartuntatautiryhmä päätti koronarajoitusten jatkosta paikkakunnalla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan toukokuussa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkilöön. Aluehallintoviraston tartuntatautilain pykälän 58 mukainen määräys on voimassa 16.5.2021 asti.

Tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä ja päätöksessä mainittuja edellytyksiä noudattaen. Aluehallintovirasto kuitenkin painokkaasti suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.

Konneveden tartuntatautiryhmä käsitteli perjantaina 30.4.2021 pitämässään kokouksessaan ajankohtaista koronatilannetta ja linjasi paikkakunnalla noudatettavista rajoitustoimista sen pohjalta. Kahdenkymmenen henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa, koskien myös ulkona järjestettäviä tilaisuuksia. Samalla suositellaan myös vahvasti vältettävän yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä. Kunnallisten ja muiden päätöstentekoelinten kokoukset järjestetään ensisijaisesti etäkokouksina tai hybridikokouksina siten, että yhdessä tilassa on enintään 20 henkilöä kerrallaan.

Kunnan tiloista kunnantalo avataan maanantaina 3.5. alkaen. Palvelukeskus avataan myös 3.5. alkaen, mutta vierailuaika suositellaan sopimaan etukäteen. Vierailuissa tulee noudettaa voimassa olevia maski- ja hygieniasuosituksia. Myös kuntosali avataan 3.5. kuntalaisille kello 16-21 väliseksi ajaksi siten, että tiloissa saa olla enintään kahdeksan henkilöä kerrallaan. Ennakkovarausta tai -ilmoittautumista kuntosalille ei tarvita. Myös terapia-allas avataan senioreiden ohjatulle vesiliikunnalle.

Konneveden kunnassa on voimassa vahva etätyösuositus 30.8. asti.

Konneveden kunnassa pidetään voimassa edelleen jo aiemmin annettu vahva suositus maskin käytöstä THL:n ohjeistuksen mukaisesti kaikille yli 12-vuotiaille kuntalaisille tilanteisiin, joissa kahden metrin turvavälejä ei voida noudattaa. Lisäksi voimassa on vahva etätyösuositus kaikille.

Koronarokotukset jatkuvat Konnevedellä Seututerveyskeskuksen toimesta. Rokotuskattavuus Konnevedellä koronarokotusten ensimmäisen annoksen osalta on noin 28 prosenttia väestöstä. Lisätietoa koronarokotuksista ja rokotusten etenemisestä Konnevedellä löydät Seututerveyskeskuksen verkkosivuilta: https://bit.ly/3anSyK2