koronatiedote

Konneveden tartuntatautiryhmä päätti koronarajoitusten jatkosta paikkakunnalla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 26.3.2021 päätöksen, jolla se kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kymmenen (10) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen THL:n ohjeistuksia.

Konneveden tartuntatautiryhmä käsitteli tiistaina 20.4.2021 pitämässään kokouksessaan ajankohtaista koronatilannetta ja linjasi paikkakunnalla noudatettavista rajoitustoimista sen pohjalta. Tartuntatautiryhmä päätti pitää voimassa aikaisemmat rajoitukset 30.4.2021 asti. Kirjasto ja kuntosali palvelevat aikaisemmin tiedotettujen käytänteiden mukaisesti rajoitetusti. Muut julkiset tilat pysyvät edelleen suljettuina. Kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus pidetään voimassa, koskien myös ulkona järjestettäviä tilaisuuksia. Samalla suositellaan myös vahvasti vältettävän yli 10 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä. Kunnallisten ja muiden päätöstentekoelinten kokoukset järjestetään ensisijaisesti etäkokouksina tai hybridikokouksina siten, että yhdessä tilassa on enintään 10 henkilöä kerrallaan.

Konneveden kunnassa pidetään voimassa edelleen jo aiemmin annettu vahva suositus maskin käytöstä THL:n ohjeistuksen mukaisesti kaikille yli 12-vuotiaille kuntalaisille tilanteisiin, joissa kahden metrin turvavälejä ei voida noudattaa. Lisäksi voimassa on vahva etätyösuositus kaikille.

Koronarokotukset jatkuvat Konnevedellä Seututerveyskeskuksen toimesta. Rokotuskattavuus Konnevedellä koronarokotusten ensimmäisen annoksen osalta on noin 25 prosenttia väestöstä. Lisätietoa koronarokotuksista ja rokotusten etenemisestä Konnevedellä löydät Seututerveyskeskuksen verkkosivuilta: https://bit.ly/3anSyK2

Konneveden tartuntatautiryhmän seuraava kokous pidetään 30. huhtikuuta 2021.