Koronavirus suojautuminen

Konneveden kunnan tartuntatautiryhmä linjasi koronarajoituksista sairaanhoitopiirin ohjeistusten pohjalta

Konneveden kunnan tartuntatautiryhmä on päättänyt tiistaina 2.3. pitämässään kokouksessa koronarajoitusten muutoksista kunnan alueella. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli ns. koronanyrkki päätyi maanantaisessa kokouksessaan toteamaan, että KSSHP:n alue on epidemiologisen tilanteen näkökulmasta perustasolla Jyväskylää lukuun ottamatta.

Koronanyrkki linjasi, että toisen asteen lähiopetus voi jatkua koko sairaanhoitopiirin alueella nykyisellään joko lähiopetuksena tai hybridimallin mukaisesti. Myös yläkoulut (luokat 7. – 9.) jatkavat hiihtolomaviikon jälkeen tämän hetken arvion mukaan lähiopetuksella. Tämän linjauksen mukaisesti myös Konneveden kunnassa opetus jatkuu lähiopetuksena toistaiseksi, mikäli muutoksia epidemiatilanteeseen ei tule. Myös lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu toistaiseksi koronasuositukset huomioiden normaalisti.

Konneveden kunnan alueella olevat julkiset tilat suljetaan 8.3.-28.3.2021 väliseksi ajaksi. Jo aiemmin Kukkulan, koulujen ja kuntosalin tilat ovat olleet suljettuina, mutta nyt suljetaan myös kunnantalo ulkopuoliselta käytöltä ja lisäksi kirjasto. Kirjaston osalta myös palautusluukku on suljettu edellä mainitun ajan.

Konnevedellä on otettu käyttöön 2.3. alkaen yli 10 hengen kokoontumisrajoitus. Samalla suositellaan myös vahvasti vältettävän yli 10 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä. Kunnallisten ja muiden päätöstentekoelinten kokoukset järjestetään ensisijaisesti etäkokouksina tai hybridikokouksina siten, että yhdessä tilassa on enintään 10 henkilöä kerrallaan. Rajoitus on voimassa 31.3.2021 asti.

Konneveden kunnassa on voimassa edelleen jo aiemmin annettu vahva suositus maskin käytöstä THL:n ohjeistuksen mukaisesti kaikille yli 12-vuotiaille kuntalaisille tilanteisiin, joissa kahden metrin turvavälejä ei voida noudattaa. Lisäksi voimassa on vahva etätyösuositus kaikille.

Valtioneuvoston esittämästä perustuslain 23§:ää laissa säädettävissä poikkeusoloista johtuvasta ravitsemusliikkeiden 8.3.-28.3.2021 ehdotetusta sulkemisesta tiedotetaan erikseen, kun eduskunta on käsitellyt ja tehnyt päätöksen asiasta.

Konneveden tartuntatautiryhmä seuraa epidemiatilanteen kehitystä aktiivisesti. Konneveden poikkeusolojen johtoryhmä otetaan käyttöön 8.3. alkaen.

Konneveden tartuntatautiryhmä