Konnevedellä työttömyysaste laski reippaasti maaliskuussa – parannusta eniten kaikista Keski-Suomen kunnista

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain maaliskuussa 2023

Keski-Suomen alueen kunnista suhteellisesti eniten työttömyys laski maaliskuun aikana Konnevedellä, ilmenee keskiviikkona julkaistusta työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta. Konneveden työttömyysaste oli maaliskuun lopussa 9,7 prosenttia, joka oli kaikista Keski-Suomen kunnista neljänneksi alhaisin.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömiä työnhakijoita Konnevedellä oli 12 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Helmikuuhun verrattuna työttömien määrä laski 17 prosentilla. Konnevedellä oli maaliskuussa työttömänä oli yhteensä 105 henkilöä, joista lomautettuja oli 19. Pitkäaikaistyöttömiä oli 37 hengen verran.

Koko Keski-­Suomessa oli maaliskuun lopussa yhteensä 14 855 työtöntä työnhakijaa. Se on 2,5 prosenttia eli 357 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin, mutta 479 henkilöä vähemmän kuin kuukausi aiemmin. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta oli helmikuussa 11,9 prosenttia. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Konnevedellä (­11,8 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Kivijärvellä (15,5 %) ja vähiten Muuramessa (7,3 %). Yhteensä neljä Keski­ Suomen kuntaa saavutti alle 10 prosentin työttömyyden.