Konnevedellä nopea kiinteä laajakaista tavoittaa yli 90 prosenttia kotitalouksista – lähes puolet maakunnan keskiarvoa useamman

Konnevedellä on viime vuosien aikana satsattu merkittävästi nopeiden kiinteiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista selviää, että Konnevedellä on paitsi maakunnallisesti niin myös valtakunnallisesti tarkasteltuna yksi kattavimmista nopeista kiinteistä laajakaistaverkoista.

Konnevedellä 100 Mbit/s nopeuteen yltävä kiinteä laajakaistaliittymä on saatavilla 92 prosenttiin kotitalouksista. Lukema on merkittävästi koko maakuntaa korkeampi, sillä Keski-Suomessa vastaava nopeus on saatavilla 49 prosenttiin kotitalouksista. Valtakunnallisesti vastaava nopeus on saatavilla 65 prosenttiin kotitalouksista. Keski-Suomen isommista kaupungeista 100 Mbit/s kiinteä laajakaista on saatavilla Jyväskylässä 65 prosenttiin, Äänekoskella 21 prosenttiin ja Jämsässä 13 prosenttiin kotitalouksista. Konneveden naapurikunnissa 100 Mbit/s verkon kattavuus kotitalouksissa on Laukaassa 14 prosenttia, Vesannolla 13 prosenttia, Rautalammilla 7 prosenttia ja Hankasalmella 0 prosenttia, ilmenee Traficomin ylläpitämän Monitori-palvelun tilastoista.

Traficomin mukaan kiinteän verkon laajakaistasaatavuutta koskevat tiedot kerätään lähtökohtaisesti rakennuskohtaisesti. Tilastossa esitetyn kotitaloussaatavuuden voidaan katsoa edustavan melko hyvin myös yrityssaatavuutta, joskin se saattaa olla todellisuudessa joiltain osin suurempi. Saatavuuteen lasketaan kotitaloudet, joissa yhteys on käytössä tai kytkettävissä käyttöön ilman lisärakentamista tai, jossa verkko on rakennettu asiakkaan sijaintipaikan läheisyyteen asti (esim. tontin reunalle) tai asiakkaan olisi mahdollisuus saada liittymä käyttöönsä tätä vastaavassa ajassa ja vastaavalla hinnalla.

Kiinteän laajakaistan etuna on toimintavarmuus: sää, maastoesteet tai verkon ruuhkautuminen eivät juuri vaikuta netin toimivuuteen, selvittää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Konnevedellä nopeat laajakaistaliittymät on toteutettu pääasiassa nykyaikaisella valokuitutekniikalla.

Liikenne- ja viestintäviraston kuluttajatutkimuksessa keväällä 2021 kysyttiin noin 1200 omakoti- tai paritalossa asuvalta vastaajalta valokuitulaajakaistaliittymän hankkimisesta.Traficomin mukaan kotitalouksien kiinnostus valokuituyhteyksiä kohtaan on kasvussa. Vastaajista 17 prosenttia oli jo hankkinut valokuituliittymän ja 16 prosenttia on kiinnostunut hankkimaan sen. Vuotta aikaisemmin kiinnostuneita oli 5 prosenttiyksikköä vähemmän, lukeman ollessa 11 prosenttia. Myös valokuidusta ei-kiinnostuneiden osuus laski vuodessa merkittävästi 36 prosentista 29 prosenttiin.

kunnantalo
Tiedotteet

Ilmoittaudu alueellisille yksityistiepäiville!

Suomen Tieyhdistyksen järjestämien Alueellisten yksityistiepäivien viikon 8 tilaisuudet pidetään seuraavasti: 21.2. Joensuu, 22.2. Kuopio, 23.2. Jyväskylä. Jälleen on runsaasti luentoja ajankohtaisista yksityistieasioista mm. ennakkotietoa kesällä julkaistavasta uudesta yksiköintisuosituksesta, yksityisteiden siltojen

Lue lisää »
Vapaat-asunnot

Simontie 4 as 2

Osoite: Simontie 4 as 2, 44300 KonnevesiRak. vuosi: 2001Huoneet: 2h+k+sKoko  m²: 55,5jyv.ala: 55,5vuokra€/ m²: 10,21€/ m²vuokra €/kk: 566,66 Oma ulkovarasto Vapautuu 1.3.2023

Lue lisää »