Konnevedellä kielletään yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset

Konneveden kunnan tartuntatautiryhmä käsitteli kokouksessaan maanantaina 3. tammikuuta 2022 ajantasaista koronatilannetta ja linjasi uusista toimenpiteistä epidemiatilanteen vuoksi. Tartuntatautiryhmä ilmaisi vakavan huolensa viime päivien koronavirustartuntamäärien kasvusta ja omikron-virusvariantin leviämisestä valtakunnallisesti.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmä on todennut alueen koronavirustilanteen jatkuvan vakavana. Tämän pohjalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella eli myös Konnevedellä kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 3.1.2022 – 31.1.2022.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitusten lisäksi valtioneuvoston asetukseen perustuvat ravitsemisliikkeiden rajoitukset tulevat Keski-Suomessa voimaan 4.12.2021. Alueella on voimassa myös kasvomaskisuositus kaikissa lähikontakteissa. Väestölle suositellaan koronaviruksen kotitestejä niille lieväoireisille rokotetuille, jotka eivät tarvitse todistusta tartuntatautipäivärahaa varten.

Konneveden kunnan tartuntatautiryhmä on lisäksi päättänyt rajoittaa kaikissa kunnan tiloissa järjestettävien tilaisuuksien väkimäärän 20 henkilöön. Tämän lisäksi Nuorisotalo Kukkulan avoimien ovien toiminta pysyy suljettuna 31.1.2022 asti. Myöskään ohjatut ryhmäliikuntatunnit eivät käynnisty tammikuun aikana.

Edellä mainittujen päätösten lisäksi Konneveden kunnassa on voimassa tartuntatautiryhmän aiemmin päättämät koronatoimet: 

  • Vahvan maskisuosituksen voimassaoloa jatketaan paikkakunnalla toistaiseksi. THL:n ohjeistuksen mukaisesti maskia tulee käyttää kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.
  • Kunnan voimassa oleva vahva etätyösuositus on voimassa 28. helmikuuta 2022 asti. Suositus koskee kaikkia kunnan työntekijöitä, joilla on toimensa puolesta mahdollisuus tehdä etätöitä.
  • Kunnan asumispalveluyksiköissä on käytössä tehostettu suu-nenäsuojainten käyttö ja vierailijoilta edellytetään hyvää käsihygieniaa. Vierailijoita pyydetään myös ilmoittamaan vierailustaan etukäteen, eikä vierailulle saa tulla lievästikään flunssaoireisena.

Konneveden kunnassa on todettu tähän mennessä yhteensä 44 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa koronaviruspandemian aikana. Koronarokotteen osalta paikkakunnalla on rokotekattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta 81,8 prosenttia, toisen annoksen osalta 78,3 prosenttia ja kolmannen annoksen osalta 17,6 prosenttia.

Konneveden tartuntatautiryhmä