Kuva: Visit Jyväskylä Region, Markus Kirchgessner

Hiekkateiden hurmaa -hankkeessa kehitetään Keski-Suomen pyörämatkailua

Visit Jyväskylä Regionin hankkeessa kartoitetaan, missä Keski-Suomen harvaan asutulla maaseudulla voisi kulkea maakunnan luontoa ja matkailupalveluita hyvin esitteleviä hiekkatiereittejä. Hanketta rahoittaa Lapin ELY-keskus.

Gravel- eli hiekkatiepyöräily on nostanut viime vuosina suosiotaan. Keski-Suomen vesistöt, kansallispuistot sekä maaseutumatkailukohteet ja niiden välillä risteilevät hiekkatiet tarjoavat oivallisen mahdollisuuden pyörämatkailulle. Tästä kertoo sekin, että Gravel-pyöräilyn ensimmäiset Pohjoismaiden ja Suomen mestaruuskisat tullaan järjestämään ensi kesänä Jyväskylässä.

– Gravel-pyöräilijät ovat usein seikkailunhaluisia luonnossa liikkujia. He arvostavat paikallisia ruokaelämyksiä ja majoitusta luonnon keskellä. Gravel-pyöräilyyn liitetään vapaus ja rentous, toteaa hankkeen projektipäällikkö Janne Paananen.

Hiekkateiden hurmaa -hankkeessa tuetaan harvaan asutulla maaseudulla toimivia pyörämatkailusta kiinnostuneita yrityksiä. Heille järjestettävissä työpajoissa pohditaan muun muassa pyörämatkailijan tarpeita ja minkälainen on pyöräilijäystävällinen yritys.

Hankkeen tavoitteena on myös kartoittaa ja luoda Keski-Suomea hyvin esitteleviä reittejä. Reittien suhteen voidaan hyödyntää jo olemassa olevia sekä suunnitella kokonaan uusia. Hankkeen toiminta-alueeseen kuuluu pohjoinen Keski-Suomi, Joutsa, Luhanka, Multia sekä osittain Jämsä, Äänekoski, Hankasalmi, Konnevesi, Keuruu, Petäjävesi ja Uurainen. Lisäksi muutaman muun kunnan alueella on yksittäisiä matkailualan yrityksiä, jotka saattavat olla hankkeessa mukana.

HiHu – Hiekkateiden hurmaa pyöräillen tuhansien järvien maakunnassa -hanke (1.12.2022-30.9.2023).

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 122 000 euroa, josta Lapin ELY-keskuksen rahoitusosuus on 90 %. Tuki on myönnetty Lapin ELY-keskuksen harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämiseen varatusta määrärahasta.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Janne Paananen, [email protected], 040 687 1300.

Konneveden kunta on osa Visit Jyväskylä Regionia. Visit Jyväskylä Regionin tehtävänä on edistää Keski-Suomen alueelle suuntautuvaa matkailua kotimaasta ja ulkomailta, lisätä alueen matkailutuloa, tunnettuutta ja vetovoimaa matkailumarkkinoinnin, -neuvonnan ja erilaisten kehittämistoimien avulla sekä ja seurata alueen matkailuelinkeinon kehittymistä.

kunnantalo
Tiedotteet

Ilmoittaudu alueellisille yksityistiepäiville!

Suomen Tieyhdistyksen järjestämien Alueellisten yksityistiepäivien viikon 8 tilaisuudet pidetään seuraavasti: 21.2. Joensuu, 22.2. Kuopio, 23.2. Jyväskylä. Jälleen on runsaasti luentoja ajankohtaisista yksityistieasioista mm. ennakkotietoa kesällä julkaistavasta uudesta yksiköintisuosituksesta, yksityisteiden siltojen

Lue lisää »
Vapaat-asunnot

Simontie 4 as 2

Osoite: Simontie 4 as 2, 44300 KonnevesiRak. vuosi: 2001Huoneet: 2h+k+sKoko  m²: 55,5jyv.ala: 55,5vuokra€/ m²: 10,21€/ m²vuokra €/kk: 566,66 Oma ulkovarasto Vapautuu 1.3.2023

Lue lisää »