ELY-keskuksen vuoden 2022 päällystystyöt edenneet loppusuoralle – syyskuussa tiet saavat uutta pintaa Konnevedellä

Keski-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitämien maanteiden päällystystyöt ovat syyskuun viimeisiä kohteita vaille valmiita. Työt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti, vaikka päällystämisen kustannustason nousu ja materiaalien saatavuusongelmat asettivat haasteita töiden toteuttamiselle, Keski-Suomen ELY-keskus kertoo tiedotteessaan. Yhteensä päällystyskauden aikana päällystetään 118 km maanteitä ja 6 kilometriä jalankulku- ja pyöräteitä.

Konnevedellä on parhaillaan käynnissä päällystysurakka, jossa uusitaan Sirkkamäentien ja sen rinnalla julkevan kevyenliikenteenväylän päällystystyö. Myöhemmin syksyllä tehdään täsmäpaikkauksia vielä tiellä 641 Konneveden ja Hankasalmen välillä.

Syyskuun aikana Keski-Suomessa päällystetään:

  • Vt 9 Nälkämäki- Maakunnan raja (Hankasalmi)
  • Mt 16620 Vanha Nelostie (Muurame)
  • Mt 16771 Sirkkamäentie + jkpp -väylä (Konnevesi)

Päällystysurakoiden lisäksi Keski-Suomessa on tehty paljon paikkaustoimenpiteitä, joilla on lisätty päällystysten kestoikää sekä poistettu ajomukavuutta haittaavia ja liikenneturvallisuutta vaarantavia vaurioita. Kesän aikana urapaikkauksia toteutettiin noin 39 kaistakilometriä.

Viikon 37 lopulla alkavat maanteiden sirotepaikkaukset. Sirotepaikkauksessa ajoradalle liimataan ohuella bitumikerroksella kiviaineskerros, joka täyttää päällysteessä olevia harvoja kohtia. Ylimääräinen kiviaines harjataan työn jälkeen pois. Sirotepaikkauksesta saattaa irrota kiviainesta, minkä takia edellä ajaviin ajoneuvoihin on syytä pitää kunnon turvaväli ja noudattaa työmaalle asetettuja alhaisempia nopeusrajoituksia.

Sirotepaikkauksia tehdään seuraavilla maanteillä:

  • Vt 9 Muurame
  • Vt 13 (Vt 4- Etelä-Pohjanmaan maakunnan rajan välinen osuus)
  • Vt 18 Petäjävesi
  • Mt 6450 Suolahti-Sumiainen

Lisäksi ennen talvea tehdään vielä reikävalupaikkauksia päätieverkolla ja muutamia yksittäisiä täsmäpaikkauksia mm. maanteillä 616 (Joutsa) ja 641 (Hankasalmi-Konnevesi).

Päällystystöiden toteuttamisesta tänä vuonna Keski-Suomen alueella vastasivat Peab Industri Oy ja GRK Infra Oyj. Paikkaustöitä Keski-Suomen alueen maanteillä tekee Asfalttikallio Oy ja tiemerkintöjä Hot Mix Oy Finland.

Tiedotteet

KONNEVEDEN KUNTA/ varhaiskasvatus

Varhaiskasvatukseen haku ajalla 6.2. -28.2.2023 Konneveden kunnan varhaiskasvatuksessa on haettavana 1.8.2023 vapautuvat 1-5 -vuotiaiden varhaiskasvatuspaikat. Varhaiskasvatusta järjestetään päiväkoti Metsäpolussa ja perhepäivähoidossa. Hakeminen tapahtuu sähköisesti. Linkki hakemukseen löytyy kunnan kotisivulta kasvatuksen

Lue lisää »
Tiedotteet

Hae kokemusasiantuntijaksi hyvinvointialueelle

Haluatko toimia Keski-Suomen hyvinvointialueella kokemusasiantuntijana? Tahdotko hyödyntää omakohtaista kokemustasi sekä auttaa ammattilaisia kehittämään sosiaali- ja terveyspalveluita? Hae maaliskuussa alkavaan kokemusasiantuntijakoulutukseen! Kokemusasiantuntija on kokemusasiantuntijakoulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtainen kokemus fyysisestä

Lue lisää »