Viis aikatauluista tai kellonajoista!

Konneveden kotiseutumuseon AR-Lehmipolulla Kullervo räppää vaikka 30 asteen pakkasessa!

Museon opastaululla on reittikartta. Lataa portinpielen mustavalkokuvasta älykännykkäsi AR Salmi -sovellus Lehmipolku ja pääset digitaaliselle seikkailulle maisemaan.

Älykännykän avulla voit kuulla lumisessa metsässä karjankutsuhuutoja, ripsumalauluja tai vaikkapa loitsuräpin. Lehmipolulla kohtaat mm. Lascaux´n luolamaalauksen alkuhärän ja Gallen-Kallelan Kullervon.

Lumikengät jalkaan ja menoksi!

Konneveden kotiseutumuseo

1700-luvulta juontuva savutupa on museoalueen keskipiste. Sen ympärillä on Konnevedelle tyypillinen pihapiiri rakennuksineen.

Museon alueelle on koottu 1700- ja 1800-luvun hirsirakennuksia ja ne on ryhmitelty hajanaisen itäsuomalaisen pihapiirin muotoon.

Museon sydän on Tuomiston savutupa ympärillä ovat vilja-aittat, särvinaitta, vaateaitta, tuulimylly, kalustovaja, keittokota, savusauna, lato, navetta, riihi, paja, karsikkopetäjä.

Museon suosittuja kesätapahtumia ovat Lasten lauantai kesäkuussa ja naiseten viikon anti. Naisten viikolla heinäkuussa 2023 savutuvassa esiintyy muun muassa Arja Saijonmaa.

Kotiseutumuseo on avoinna juhannukselta elokuun loppupuolelle ti-su klo 10-16.

Museon vekkuleimmat kesätyöntekijät ovat karjakartanossa kortteeria pitävät lampaat. Niiden työnä on huolehtia museon rinteessä olevasta perinnebiotoopista.

Keväällä 2023 alkaa museoalueen vihersuunnittelu museopuutarhurin opastuksella. Savutuvan tuntumaan syntyy 3-vuotisen hankkeen yhteydessä 1700-luvun puutarha perennoineen ja ryytimaineen.

Kotiseutumuseo on avoinna kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin, ja muina vuodenaikoina sopimuksen mukaan. Tiedustelut Reijo Rantaselta, puhelin 040 503 9125.