Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

RAJATAPAUS – Luontoliikuntapäivä

27.8.2022 @ 11:00 - 16:00

Tänä vuonna 150 vuotta täyttävä Hankasalmi ja 100-vuotias Konnevesi tarjoavat juhlavuosiensa kunniaksi yhteistyössä monipuolisen Rajatapaus-luontoliikuntapäivän Häähninmäen ulkoilualueella.Kunnat tarjoavat Häähninmäellä tapahtumapäivänä klo 11–16.

keittoa 100 ensimmäisellejäätelöänuotiomakkaraamuurinpohjalettujakahvia, teetä, mehua

Tapahtumapaikalla on lainattavissa lasten, nuorten ja aikuisten maasto- ja sähkömaastopyöriä pienelle ja hiukan pidemmälle testilenkille. Kokeneemmille maastopyöräilyn harrastajille on opastus uudelle 31 km:n mittaiselle omatoimireitille osoitteesta Purtomäentie 416. Tapahtuma-alueen ytimessä Häähninmäen laella on luvassa päivän mittaan lisäksi musiikkiohjelmaa.

LIIKUNNALLISIA AKTIVITEETTJA:

Aloittelijoiden suunnistusrastit – Helppo rata oikealla suunnistuskartalla soveltuu n. 6–12-vuotiaille lapsille yksin tai aikuisen kanssa.Testaa maastopyöräilyä – Käytettävissä on 3 kpl lasten pyöriä, 3 kpl nuorten pyöriä ja 4 kpl aikuisten pyöriä. Yhdellä pyöränlainauskerralla voit ajaa n. 200 m:n lyhyen testilenkin tai kiertää 1,2 km:n maastoradan.Polkujuoksua porukalla – Juostaan leppoisasti yhteislenkkinä noin 4 km:n maastossa, jossa alusta on enimmäkseen hyväpohjaista sorastettua metsäpolkua. Pitäväpohjaisia kenkiä suositellaan.Patikointia omalla sykkeellä – Omatoimipatikoitsijoille on opastus Poltinlammen lenkille (3,5 km) ulkoilualueen parkkipaikalta (Häähnintuvantie 116). Mahdollisuus pysähtyä nauttimaan tarjoiluista reitin alkuvaiheessa tai lenkin kiertämisen jälkeen.Juhlavuosireitin avajaisajo – Uudelle 31 km:n maastopyörälenkille lähdöt omatoimisesti osoitteesta Purtomäentie 416. Lähtöpaikalla on reittikartta, ja maastossa on reittiopastus. Lähellä toisiaan kulkevat reitit on ohjattu nauhoin.

Aikataulutetut tapahtumat HäähninmäelläKlo 11.00 ”Törinää tornista”, alkufanfaari, ”Polkujuoksua porukalla” LÄHTÖ 1Klo 11.30 ”Äänirajoilla”, Lumous-kuoro Konnevedeltä esiintyy, johtaa Merja Kopare-NärhiKlo 13:00 ”Polkujuoksua porukalla” LÄHTÖ 2Klo 14:00 ”Rajatonta rallattelua”, yhteislauluhetken vetäjänä Antti IkonenKlo 15:00 ”Polkujuoksua porukalla” LÄHTÖ 3

Rajatapaus-luontoliikuntatapahtuma sopii mainiosti kiireettömäksi lauantaipäivän ohjelmaksi koko perheelle.Liikuntaesteisten henkilöiden kuljetuksen järjestämisestä mäelle pyydetään etukäteen tiedustelemaan Pekka Rossilta p. 040 522 9886.

Häähninmäen ulkoilualueen polut risteilevät molemmin puolin Hankasalmen ja Konneveden kuntarajaa. Pysäköintipaikalta osoitteesta Häähnintuvantie 160 on noin 500 metrin kävely- tai maastopyöräilymatka sorastettua polkua pitkin tapahtuman keskuspaikalle Häähninmäen laelle. Kuntien kumppaneina tapahtuman järjestämisessä ovat Häähninmäen ulkoilualueen yhdistystoimijat sekä yksityiset harrastajat.

Hankasalmen kunnan liikuntakoordinaattori Jenni Laitinen opastaa tapahtuma-alueella osallistujia eri toimintapisteille ja vastaa tapahtuman aikana kysymyksiin myös puhelimitse p. 014 2671 400.

Tiedot

Päivämäärä:
27.8.2022
Aika:
11:00 - 16:00
Tapahtumaluokka: