Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

RAF:n maailmanensi-ilta Konnevedellä – Via Silva Musica (Rapid Art Force)

26.7.2022 @ 19:00 - 27.7.2022 @ 22:00

RAF

Mitä yhteistä on irlantilaisella klarinetistilla Paul Roella, japanilaisella näyttelijällä Yoko Takedalla, romanialaisella tanssijalla Anastasia Grigorella, oululaisella harmonikkataiteilija Timo Kinnusella ja Etelä-Konneveden kansallispuiston tunnuslinnulla kalasääskellä? Äkkiä ajateltuna ei välttämättä paljoakaan, mutta kun kalenteri pyörähtää heinäkuun lopulle niin oikeastaan – aika paljonkin!

Via Silva Musica on yllättävä taiteellinen kokonaisuus, jonka oivaltava musiikki osaa yllättää niin yleisönsä kuin taitelijat itsensäkin. Nyt heinäkuussa tämä kantavana teemanaan luontoa hyödyntävä kokoelma taiteilijoita tekee ensirantautumisensa Keski-Suomeen Konnevedelle, jossa nähdään taiteen nopean toiminnan joukkojen RAF:n (Rapid Art Force) maailmanensi-ilta 26.-27.7.2022.

RAF yhdistää esityksissään uudella tavalla musiikin eri lajien ja tyylien aineksia. Monitaiteellinen ulottuvuus on läsnä myös yhteistyö muiden taiteenlajien edustajien kanssa, kuten tanssin, teatterin ja visuaalisten taiteiden alueilta. Esitysten aikana kuullaan myös viime vuonna sävelletty teos harmonikalle, hyönteisille ja orkesterille. Hyönteisten äänet säveltäjä on äänittänyt luonnossa ja muokannut ne esitettäväksi eri puolille esitystä sijoitettujen kaiuttimien kautta.

– Olemme mukautuva, improvisoiva ja kokeellinen kokoonpano, joka tuo monia ulottuvuuksia taiteella kommunikointiin ja sillä elämysten tuottamiseen. Ideana on olla paitsi monitaiteellinen niin myös monimusiikillinen, kun sulatamme eri aineksia yhteen mielenkiintoisella tavalla, kertoo International Extemperimental Orchestran taiteellinen johtaja ja RAF:n idean isä harmonikkataiteilija Timo Kinnunen.

Orkesterin ohjelmiston vanhimmat teokset ovat saksalaisen naissäveltäjän Hildegard von Bingenin luomukset 1100-luvulta. Puoli vuosituhatta nuorempi on näyttelijä Yoko Takedanesittämä toriräppi, jonka tekstin ensiesitys oli 1700-luvun alussa japanilaisessa Kabuki-teatterissa.

– Sovitamme yhteen musiikkia, jota ei ehkä ole koettu yhteenkuuluvaksi, Kinnunen paljastaa

Mutta miksi Konnevesi? Tänä vuonna satavuotisjuhliaan viettävä keskisuomalainen kunta on Timo Kinnusen mukaan erinomainen paikka RAF:n maailmanensi-illalle.

– Konneveden luonto ja upea kansallispuisto on jotakin mystistä, joka antaa uskomattomia aineksia esiintymiselle!

RAF:n esiintyminen Konnevedellä on kaikkea muuta kuin perinteinen tapa toteuttaa konsertti. Ensiesitys nähdään kansallispuiston porttina toimivan Häyrylänrannan upeissa järvimaisemissa tiistaina 26. heinäkuuta kello 19 alkaen. Keskiviikkona 27. heinäkuuta koetaan puolestaan liki koko päivän mittainen konserttien sikermä, joka liitelee kalasääsken tavoin läpi Etelä-Konneveden kansallispuiston. Taiteen nopean toiminnan joukot irtoavat laiturista satapaikkaisella E-K Linesin M/S Linnea -aluksella kohti kansallispuistoa puoliltapäivin, jonka mukanaan yleisö pääsee elämykselliselle vesistömatkalle. Risteilyn aikana esiinnytään muun muassa Majasaarella, josta avautuvat maisemat kansallispuiston upeimpiin paikkoihin keskellä kauneinta kesäpäivää. RAF:n taiteesta pääsee nauttimaan myös rannalta käsin, kun risteily ottaa välipysähdyksen Kivisalmessa, jatkaen sieltä vielä matkaansa päätepisteeseensä Neiturin kanavalle, jossa koetaan RAF:n maailmanensi-illan loppuhuipennus iltaseitsemästä alkaen.

– Esityksen aikana ympäristössä voi myös tapahtua yllättäviä ja odottamattomia asioita, joten yleisön kannattaa olla valppaana, Kinnunen vinkkaa.

Via Silva Musican vierailu RAF:n myötä Konnevedellä on osa Konnevesi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja konsertit järjestää Konneveden kunta. Konsertteihin Häyrylänrannassa, Majasaaressa, Kivisalmessa ja Neiturissa on vapaa pääsy. Risteilylle on mahdollista lähteä mukaan Häyrylänrannasta tai Kivisalmesta, jossa on myös mahdollista nousta matkan varrella pois kyydistä.

– Konneveden juhlavuosi on ollut jo tähän mennessä monipuolinen tapahtumien helminauha ja nyt osaltaan tämä konserttivierailu RAF:n ensi-illan merkeissä on upea lisä Konnevedelle juhlistamaan satavuotiasta Konnevettä, iloitsee Konneveden kunnanjohtaja Mika Pasanen.

RAF:n maalmanensi-ilta Konnevedellä 26.-27.7.

Tiistai 26.7.klo 19.00: RAF:n konsertti (vapaa pääsy), Häyrylänranta, Konneveden satama, Satamatie 60, 44300 Konnevesi

Keskiviikko 27.7.klo 12: Lähtö Häyrylänrannasta, M/S Linnea, E-K Lines, Konneveden satama, Satamatie 60, 44300 Konnevesi

klo 13.30: RAF:n konsertti, Majaniemi, Etelä-Konneveden kansallispuisto

klo 15.30: RAF:n konsertti (vapaa pääsy), Kivisalmi, Rautalammintie 1935, 44350 Konnevesi

klo 16.30: Lähtö Kivisalmesta, M/S Linnea, E-K Lines, Kivisalmi, Rautalammintie 1935, 44350 Konnevesi

klo 19.00: RAF:n konsertti (vapaa pääsy), Neiturin kanava, Vesannontie, 44350 Konnevesi

klo 20.00: Paluumatka Kivisalmesta Häyrylänrantaan, M/S Linnea, E-K Lines

klo 21.30: Saapuminen Häyrylänrantaan

Risteilyliput:Häyrylänranta – Kivisalmi: 25 euroaKivisalmi – Neituri: 25 euroaHäyrylänranta – Neituri – Häyrylänranta: 50 euroa

Risteilyliput myy E-K Lines: https://eklines.fi

Kivisalmesta ja Neiturista on mahdollisuus palata Häyrylänrantaan myös maantietä pitkin, ellei halua osallistua täysimittaiselle risteilylle. Paluumatkan hinta 10 euroa.

Muutokset mahdollisia.

—-

Via Silva Musica – RAF

Kokoonpano 26.7.

Paul Roe, klarinetti, bassoklarinetti

Anastasia Grigore, tanssi 

Mia Zabelka, viulu

Adrian Mantu, sello

Timo Kinnunen, harmonikka

Kokoonpano 27.7.

Paul Roe, klarinetti, bassoklarinetti

Yuko Takeda, näyttelijä

Anastasia Grigore, tanssi 

Lotta Rautakorpi, akrobatia

Mia Zabelka, viulu

Adrian Mantu, sello

Timo Kinnunen, harmonikka

Tiedot

Alkaa:
26.7.2022 @ 19:00
Loppuu:
27.7.2022 @ 22:00