Talous- ja velkaneuvonta

Kun raha-asiat ovat solmussa ja velkataakka kasvaa, voit saada apua ja ohjausta velkaneuvonnasta.

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut siirtyvät 1.1.2019 lukien nykyisiltä palveluntuottajilta oikeusapu- ja edunvalvontapiireille, joissa sitä tuottavat oikeusaputoimistot. Samalla talous- ja velkaneuvontapalvelun kotikuntasidonnaisuus poistuu. Asiakas voi jatkossa kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen. Toimipaikkojen yhteystiedot löytyvät täältä.

Voit kääntyä velkaneuvonnan puoleen omaan talouteesi ja elinkeinon harjoittamiseen liittyvissä ongelmissa. Voit saada neuvoja velkojen sovittelussa ja velkajärjestelylain mukaisten hakemusten tekemisessä tuomioistuimeen. Sinua voidaan avustaa myös Takuusäätiön myöntämän järjestelylainan hakemisessa. Velkaneuvonta on lakisääteinen ja asiakkaalle maksuton. 

Työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämä Yritys-Suomi Talousapu neuvoo ja opastaa maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä arkisin klo 9-16 numerossa 02950 24880. Palvelu on maksuton.

Neuvonpito voi olla tarpeen esimerkiksi, kun yrityksellesi on kertynyt maksamattomia laskuja, jos et enää pysty maksamaan lainoja tai niiden korkoja tai kun myynti tahmoo. Voit keskustella myös omasta jaksamisestasi yrittäjänä sekä yrityksesi tulevaisuudesta yleisellä tasolla.