Konneveden päiväkodin nimikilpailu

Konneveden kunnan uusi päiväkoti valmistuu elokuussa 2022. Konneveden pian 39-vuotias nykyinen päiväkoti on ollut yksinkertaisesti vain Konneveden päiväkoti. Nyt on aika keksiä uudelle rakenteilla olevalle päiväkodille ihan ikioma nimi!

Konneveden parhaillaan rakenteilla oleva päiväkoti on paikkakunna ensimmäinen koskaan päiväkodiksi suunniteltu ja rakennettu rakennus. Nykyinen päiväkoti toimii alunperin paritaloksi rakennetussa kiinteistössä, jossa se on toiminut vuodesta 1983 alkaen. Konneveden kunta täyttää tänä vuonna 100 vuotta, joten paikkakunnan lapset ja lapsiperheet saavat elokuussa käyttöön otettavasta päiväkodista juhlavuoden merkittävän lahjan. Uudesta puurunkoisesta päiväkodista tulee noin 600 neliömetrin kokoinen. 54-paikkaisen päiväkodin kustannusarvio on noin kaksi miljoonaa euroa.

Uusi päiväkoti sijaitsee Lapunmäen yhtenäiskoulun naapurissa, joten jatkossa alueesta syntyykin lasten ja nuorten oma kampus. Samassa pihapiirissä tulevat palvelemaan päiväkoti, alakoulu, yläkoulu, lukio ja lisäksi Kukkulan nuorisotilat.

Konneveden uuden päiväkodin peruskivi muurattiin 12. marraskuuta. Peruskiveä muuramassa olivat nykyisen päiväkodin lapset yhdessä päiväkodin, kunnan ja päiväkodin rakennustyömaan työntekijöiden kanssa. Peruskiven sisään muurattiin lasten tekemä aikakapseli, jonka sisään pääsi tätä aikaa kuvastavaa esineistöä ja muistelmia.

Nyt uudelle päiväkodilla tarvitaan kuitenkin nimi. Keksi, mieti ja ehdota! Halutessasi voit laittaa yhteystietosi ja kertoa, miten päädyit kyseiseen nimeen. Nimen lopulliseen valintaan osallistuvat lapset ja heidän huoltajansa. Jos yhtä ylitse muiden ei ilmene, viimeisen päätöksen valituista nimiehdokkaista tekee kunnanjohtaja.

Nimiehdotuksen voit jättää tähän alle 15. helmikuuta 2022 mennessä. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan päivä uudessa päiväkodissa täysihoidolla ja Konnevesi-aiheisia tuotepalkintoja 😉